GEJMING

Valve moli korisnike Steam Decka da se suzdrže od udisanja njegovih ispušnih plinova

14.12.2023 u 12:32

Bionic
Reading

Korisnici su, unatoč preporuci proizvođača, jednoglasno odgovorili 'ne'

Kada je Valve predstavio Steam Deck, bio je nepokolebljiv u tome da je njegov ručni uređaj za igranje, u svojoj srži, PC, sa svim mogućnostima prilagođavanja i korisničkom slobodom koje to podrazumijeva. 'Ne biste trebali raditi ništa od ovoga', rekao je Valve u videu o rastavljanju konzole - prije nego što je nastavio pokazati svima kako rastaviti Steam Deck. Dakle, kada Valve sada kaže vlasnicima Steam Decka da ne bi trebali gurati nos uz ispušne otvore na ručnom računalu i duboko udahnuti - moramo se zapitati misle li to ozbiljno.

U sada već viralnom Reddit postu od utorka, Steam korisnik je poslao poruku podršci za Valve i pitao 'je li sigurno udisati ispušne plinove iz gornjeg otvora Steam Decka.' Valveova korisnička podrška uzvratila je pristojnim, zabavno suhoparnim odgovorom:

'Kao i sa svom elektronikom, općenito se ne preporučuje udisanje ispušnih plinova na vašem uređaju. Iako nema problema sa sigurnošću kod opće uporabe, treba izbjegavati izravno udisanje ispušnih plinova uređaja. Razumijemo da bi to mogao biti meme, ali molimo vas da se suzdržite od ovakvog ponašanja radi sigurnosti vašeg zdravlja.'

Valveov odgovor prihvatili su IGN i Kotaku, ali molba da se ne udiše duboko iz Deckovog toplog, plastičnog ispuha je naizgled pala na gluhe uši. Čini se da je najčešći odgovor vlasnika Steam Decka odlučno 'ne'.

I tako dalje...

Sve u svemu, vrlo je izvjesno da korisnici Steamove prijenosne konzole nisu previše obeshrabreni sigurnosnim preporukama proizvođača.