SRETAN IM BIO

Naughty Dog slavi trideseti rođendan

11.09.2014 u 23:00

Bionic
Reading

Naughty Dog uskoro slavi svoj trideseti rođendan, a Sony je čitavu stvar odlučio proslaviti

Jedan od najpopularnijih razvojnih studija na svijetu, Naughty Dog, ovoga tjedna slavi trideseti rođendan. Kako bi upriličio ovaj veliki događaj, Sony je priredio izložbu i prikladni trailer. I ovdje ne govorimo je jednostavnoj web-prezentaciji. Povijest Naughty Doga bit će predstavljena na Lucca Comics and Games Festivalu ovoga listopada.

Nadalje, losanđeleska Galerija Nucleus otvorit će posebnu izložbu pod imenom 'Posveta Naughty Dogu: trideseta godišnjica' od 27. rujna od 12. listopada. Za kraj, u pripremi je posebna galerija koja će navodno biti postavljena u Nizozemskoj.

Naughty Dog su osnovali Andy Gavin i Jason Rubin daleke 1984. - dok su imali 14 godina. Originalno ime studija bilo je JAM Software te se (na sreću) preimenovao u Naughty Dog 1989. Njihova prva igra zvala se Math Jam - edukacijski softver izašao na Appleu 2 daleke 1985. godine.

Studio je svoj prvi epohalni uspjeh postigao Crash Bandicootom, a ostatak je (kao što ste i pretpostavili) povijest. Kako bi odali dodatnu počast jednom od svojih najvećih studija  '1st party', sonyjevci pripremaju i dugometražni dokumentarac o Naughty Dogu koji će biti predstavljen nakon zatvaranja izložbe u Galeriji u Los Angelesu.

30 Godina Naughty Doga