BRAČNE RAZMIRICE

NASA istražuje prvi zločin u svemiru, a sve se vrti oko - bankovnog računa

27.08.2019 u 10:42

Bionic
Reading

Američka astronautkinja optužena je kako je nedolično pristupila bankovnom računu svoje supruge dok je bila na Međunarodnoj svemirskoj postaji

Američka savezna agencija NASA trenutno istražuje navode prema kojima je astronautkinja Anne McClain nedolično pristupila bankovnom računu svoje supruge Summer Worden, s kojom nije u dobrim odnosima, dok je bila na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

McClain, koja se u međuvremenu vratila na Zemlju, priznala je kako je pristupila spornom računu, ali tvrdi kako nije imala skrivenih motiva za taj čin. Na Twitteru je odbacila optužbe kao neistinite.

Worden, obavještajka u američkom Zrakoplovstvu, ne dijeli to mišljenje. Podnijela je prijavu regulatornoj agenciji Federal Trade Commission i NASA-inim istražiteljima, optužujući McClainovu za krađu ideniteta i nedoličan pristup njenim privatnim financijskim podacima.

Njih su dvije u braku od 2014. godine, ali Worden je lani podnijela zahtjev za razvod. McClain je diplomirala na vojnoj akademiji West Point. Skupila je više od 800 sati borbenih letova iznad Iraka. NASA ju je odabrala za svoj svemirski program 2013.

PUT U SVEMIR

Pogled iz radionice: Ovako NASA sastavlja robotski rover za misiju Mars 2020.

Pogledaj galeriju

Trebala je u ožujku ove godine biti članicom prvog posve ženskog tima u svemirskoj šetnji, ali je morala odustati u zadnji tren zbog problema sa svemirskom odijelom.

S obzirom da su na Međunarodnoj svemirskoj postaji astronautkinje i astronauti iz Europske unije, Japana, Kanade, Sjedinjenih Država i Rusije, u slučaju pravnih problema svatko od njih potpada pod nadležnost države iz koje dolaze.

Ovo je, čini se, prvi slučaj razmirica u domaćinstvu koje su se odigrale i u svemiru. Gotovo sigurno neće biti i zadnji, piše Next Web.