POVRATAK U VICE CITY

Napokon smo i to dočekali: Stigao je prvi foršpan za Grand Theft Auto 6

05.12.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Priča u novom nastavku Grand Theft Auta vraća nas u Vice City, a izaći će 2025. i to na Xboxu Series X i PlayStationu 5

Manje od dan prije nego što je Rockstar trebao debitirati s prvim trailerom za GTA VI, sada suspendirani račun objavio je trailer na X-u.

Iako je premijera GTA VI trailera trebala biti prikazana danas, u 15 sati, Rockstar je brzo odgovorio objavljivanjem cijelog trailera na svom službenom YouTube kanalu.

Trailer potvrđuje mnoge sitne detalje koji su polako izlazili na vidjelo tijekom posljednje dvije godine, uključujući povratak u njedra Vice Cityja, kao i dolazak prve protagonistice u priči inspiriranoj Bonnie i Clydeom.

Traileru navodi da je GTA VI postavljen za izlazak 2025. godine, a u priopćenju za javnost objavljenom kasnije u ponedjeljak, Rockstar je naveo da igra dolazi na PS5 i Xbox Series X/S. Tako je, Rockstarova nova igra u startu će opet zaobići PC računala.

Deset godina u izradi, prvi trailer za GTA VI mogao je biti ništa više od rimskog broja za šest, i vjerojatno bi raspirivao rasprave i nagađanja sve do toplinske smrti svemira.

Srećom, trailer je bio masniji držeći se GTA standarda - brzih automobila, bezobzirne pucnjave, pregršta nelegalno stečenog novca i općeg hedonizma s američkim štihom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rockstar Games

Trailer se fokusirao na protagonisticu, ženu po imenu Lucia. Navodno će Lucia, prikazana u zatvorskom kombinezonu na početku trailera, sa svojim dečkom tijekom igre počiniti niz nezakonitih radnji.

Priopćenje također ima vrlo kratak opis same igre. 'Grand Theft Auto VI kreće u državu Leonida, dom neonskim ulicama okupanog Vice Cityja u najvećoj, najzanimljivijoj evoluciji serije Grand Theft Auta dosad', kaže Rockstar.

Otkrivanje GTA VI prepuno je procurenih informacija. Ranije ove godine, tinejdžer iz Ujedinjenog Kraljevstva proglašen je odgovornim za prošlogodišnje curenje informacija koje je distribuiralo 90 videozapisa iz procesa razvoja.

Osim toga, ovaj se tjedan na TikToku pojavio video za koji se tvrdi da je procurena snimka iz igre koja je navodno došla od djeteta jednog od zaposlenika Rockstara. Videozapisi TikTok-a (koji su, od objavljivanja, još uvijek dostupni na servisu) prikazuju snimke računalnog monitora koji prikazuje snimke postavki igre.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.