MUKE PO SOFTVERU

Najnoviji iOS vam prazni bateriju? Apple predlaže radikalno rješenje

07.10.2020 u 08:50

Bionic
Reading

Appleova trenutna mjera za opasno brzo pražnjenje baterije na iOS-u i WatchOS-u uključuje potpuno resetiranje uređaja

Operativni sustavi, pogotovo neposredno nakon izlaska, obično pate zbog nepoželjnih bugova, a čini se da je ova sudbina zadesila iOS 14 i watchOS 7, prenosi Verge. Sve veći broj korisnika je tijekom proteklih nekoliko dana počeo prigovarati zbog velikog broja problema uključujući nestanak podataka za fitnes, nemogućnost pokretanja Health aplikacije, netočnih izvješća o pohranjenim podacima i konačno - brzom pražnjenju baterije. Premda je Apple objavio način na koji 'srediti' sve probleme, ne radi se o potezu koji će svatko napraviti.

Na Twitteru su sve češće objave poput: 'Pražnjenje baterije je nevjerojatno - s 90 na 3 posto u samo jednom satu'. Većina ljudi nije opisalo ovakve radikalne poteškoće, no objave u ovom tonu potvrđuju da Apple pred sobom ima vrlo složen zadatak.

Podsjetimo, američka kompanija je već izbacila nadogradnju na iOS 14.0.1, no niti jedan bug koji je zakrpa popravila nema veze s onime što korisnici objavljuju. Umjesto da to riješi pomoću zakrpe, Apple je predložio da ako korisnici naiđu na 'dva ili više problema' koja su naveli - najbolje je izbrisati sav sadržaj telefona i povući ga nazad iz sigurnosne pohrane (backupa).

Problem kod ove metode je što brisanjem svih podataka brišemo i podatke koji se pohranjuju isključivo na uređaju - stvari poput snimljenih ruta treninga, razina snimljene buke i drugih podataka. Apple tvrdi da ovim potezom korisnici 'spriječavaju naknadni gubitak podataka'.

Niste još nadogradili softver? Možda se isplati malo pričekati dok Apple ne iščešlja 'četrnaesticu'.

sve osim nogometa

Učitavanje...