BLACKBERRY KEY2

Najnoviji BlackBerry razotkriven danima prije službenog predstavljanja

06.06.2018 u 10:27

Bionic
Reading

Prve slike konačnog dizajna novog BlackBerry Key2-a izašle su na površinu zahvaljujući poznatom tehno insajderu Evanu Blassu

Konzervativni dizajn brojnih BlackBerryjevih smartfona oduvijek plijeni pažnju korisnika koji se nikako nisu mogli odvojiti od fizičke tipkovnice. Najnoviji takav uređaj pod imenom BlacBerry Key2 trebao je biti predstavljen idućeg tjedna, no čini se da je neslužbena internet premijera stigla već danas.

Poznati tehno insajder Evan Blass na Twitteru je objavio službene fotografije novog neotkrivenog uređaja koje nam govore o sitnim ali zamjetljivim promjenama u odnosu na prošli Key model. Vizualno, BlackBerry Key2 kojeg vidimo na slikama vrlo je sličan KeyOneu.

KeyOneov srebrno crni efekt zamijenila je unificirana crna boja koja obuhvaća cijeli uređaj. Dizajn objedinjuje i teksturirana površina koja se proteže od samog vrha do dna uređaja.

  • +8
Nepokolebljivi dizajn BlackBerryjevih uređaja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Blackberry

Što se konkretnijih promjena na smartfonu tiče, tu je dobrodošlo smanjenje rubova ekrana, kao i elegantnija tipkovnica.

CYBER SIGURNOST

Šest čestih grešaka s lozinkama koje možda radite i vi

Pogledaj galeriju

Key2 će na pozadini imati dvostruku pozadinsku kameru rezolucije 12 MP + 12 MP, kao i za sad nepoznati gumb na donjem desnom rubu tipkovnice.

Što se hardvera tiče, BlackBerry Key2 će imati 6 GB RAM-a, 64 odnosno 128 GB prostora proširivog SD karticom, IPS LCD ekran dijagonale 4.5 inča, kao i osmerojezgreni čip iz Qualcomma - Snapdragon 660.

Službeno predstavljanje uređaja BlackBerry Key2 najavljeno je za drugi dio ovog tjedna.