čak i za alergije

Pogledajte kakvi nam sve novi emojiji stižu

06.06.2018 u 09:53

Bionic
Reading

Što je zajedničko crvenokosima, kiflicama i jazavcima? Pa to što uskoro stižu u emojij obitelj. Nakon mnogih peticija i on-line kampanji, Unicode je objavio kako radi na razvoju novih emojija koji će biti dostupni na svim mobitelima

Mnogi su strpljivo čekali ovaj dan godinama, a nakon brojnih on-line kampanja, peticija i ljutih tvitova – mogu odahnuti.

Velike novosti iz svijeta emojija tiču se ponajprije crvenokosih ljudi, gingera, koji će dobiti svoj emojij, ali i onih bez vlasi na glavi. Unicodeovo Emoji 11.0 ažuriranje konačno donosi sretne vijesti za njih, a očekuje se i dodavanje desetaka novih sićušnih lica.

U Škotskoj, gdje je 13 posto stanovništva crvene kose, pokrenuta je mrežna peticija koja potvrđuje da je njihova boja poprilično zastupljena.

U peticiji piše da 'prirodne crvenokose osobe mogu biti rijetke i čine manje od dva posto svjetske populacije, što je 138 milijuna iPhonea' i čekaju nove emojije, piše Lad Bible.

Peticiju je potpisalo dvadeset tisuća ljudi, no proći će neko vrijeme dok se emojiji ne pojave, barem dok pojedini proizvođači ne dizajniraju vlastite verzije, što obično ne traje dugo.

koji je vama najdraži?

Poljubac, srce ili smiješak? Pogodite koji emoji WhatsApp najviše voli

Pogledaj galeriju

Unicode, organizacija koja osigurava emojiji rade na različitim uređajima, već se bacila na posao.

Ažuriranje će sadržavati niz novih lica - za zabavu, molitvu i osjećaj mučnine. Velika su novost emojiji s kovrčavom i bijelom kosom te bez kose uopće. Osim njih, dobit ćemo nadzornike i superheroje, zube i kosti, epruvete i Petrijeve posude.

Volite životinje? Odlično, i za vas stiže nešto. Očekuju se jazavci, pauni, klokani, jastozi, ljame i vodeni konji.

Prije tri godine svijetu emojija pridružio se sir, a ove godine stižu kolačići, kiflice i sol, vjerovali ili ne. Eto jednostavnog načina za sastavljanje popisa za kupnju!

  • +7
Životinje s albinizmom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ranije ove godine, Tinder je započeo peticiju da Unicode doda interracial parove na svoje sljedeće ažuriranje, a peticiju je podržao i Alexis Ohanian, suosnivač Reddita.

Alexis, koji je u braku sa Serenom Williams, izjavio je za kako želi da 'naša djeca imaju emojije koji izgledaju poput njihovih roditelja. Emoji su univerzalni jezik interneta i trebaju odražavati moderni svijet u kojem su međurasni parovi normalni'.

Zanimljivo je kako postoji inicijativa za uvođenjem emojija za alergiju. Što se, u doba godine kada su svima oči crvene i neprestano kišu, čini kao dobra ideja.