IMA I TOGA

Najluđe aplikacije za pametne telefone

01.10.2013 u 20:29

Bionic
Reading

Aplikacije mogu biti vrlo zabavne, ali i potpuno beskorisne. Kao, recimo, aplikacija za seks između dva pametna telefona

U proteklih nekoliko godina, koliko su pametni telefoni na tržištu i koliko se za njih proizvode aplikacije, korisnici pametnih telefona preuzeli su milijune aplikacija.

Prema službenim podacima samo u trgovini Google Play nudi se više od milijun aplikacija, a u App Storeu taj je broj nešto manji od 800 tisuća.

Među aplikacijama koje se nude nalaze se neke koje su izuzetno korisne i mogu se pronaći na gotovo svakom pametnom telefonu. No isto tako mogu se pronaći aplikacije koje gotovo da nemaju nikakvu svrhu.

Ekipa TechRadara među pronašla je najluđe aplikacije za pametne telefone. Neke od njih će vas zabaviti, za druge ćete se pitati kako se nekome dalo programirati nešto tako besmisleno.

Snapcat

Snapcat je aplikacija koja cilja prije svega na vlasnike mačaka i nudi im mogućnost da njihova maca sama napravi vlastitu fotografiju dodirom šape po ekranu.

Aplikacija vlasniku omogućava da doda različite filtere na fotografije te ih objavi na društvenim mrežama.

Zanimljivo, Snapcat je nastala u samo 24 sata tijekom EyeEm Photo Hack Day 3 u Berlinu.

Shadow

Iako autori ove aplikacije još prikupljaju sredstva na Kickstarteru, s obzirom na to da su prikupili i više od originalnog cilja, vjerojatno ćemo Shadow uskoro vidjeti dostupnu za sve mobilne platforme.

Na prvi pogled Shadow izgleda kao obična aplikacija budilice, no ona skriva mnogo više. Nakon što probudi korisnika, postavlja mu seriju pitanja na koja on odgovara glasom ili upisivanjem teksta. Cilj je prikupiti što više podataka o tome što su korisnici sanjali i analizirati pojmove koji se često pojavljuju.

Korisnici svoje snove mogu podijeliti i s drugim korisnicima i vidjeti tko je što sanjao.

Ghost Detector

Ova zabavna aplikacija za Android tvrdi da poput radara može pronaći duha u blizini korisnika i omogućiti korisniku da komunicira s tim duhom.

Iako se brojni korisnici žale da nije previše pouzdana, Ghost Detector je skinulo više od milijun ljudi. Znači li to da su duhovi samo u blizini nekih ljudi?

Melon Meter

Ako ste ikad kupovali lubenice, znate da je potrebna svojevrsna vještina kako bi se pronašlo najbolju. Melon Meter za iOS navodno bi trebao pronaći savršenu lubenicu analizom 'stupnja truleži'.

Dovoljno je uređaj prisloniti na lubenicu i potom nekoliko puta pokucati po lubenici. Aplikacija će analizirati zvuk i javiti vam je li lubenica zrela i spremna za serviranje.

Death App

Za one posebno morbidno raspoložene, Death App stiže kao naručena. Iako se odnosi samo na Veliku Britaniju, ova bi aplikacija trebala pokazati koliko je ljudi umrlo u blizini korisnika, tko je ubijen, a tko umro u prometnoj nesreći. Na kraju će sve te podatke pokazati i na karti.

Aplikacija čak može biti i korisna za izbjegavanje 'ubojitih' točaka.

Bowel Mover i PoopLog

Bowel Mover za iOS i PoopLog za Android možda nisu aplikacije koje će biti privlačne većini korisnika. Naime, jedina im je zadaća bilježiti učestalost i teksturu velike nužde korisnika.

Korisnici tako mogu opisati količinu, oblik, boju i teksturu svojih fekalija, a kao dodatan bonus mogu i ovjekovječiti svoj uradak fotografijom.

Sam autor ističe kao je aplikacija nastala jer je on završio na bolovanju zbog problema s crijevima te je morao bilježiti tijek svoje probave. Aplikaciju je tako namijenio korisnicima koji poput njega moraju paziti na probavu.

Sushi Cats

Da Japanci imaju čudan smisao za humor i još čudniji odnos prema životinjama, nije nepoznato. No autori koji su osmislili Sushi Cats za iOS i Android otišli su možda korak predaleko.

Aplikacija sadrži fotografije mačaka na riži, zamotane u alge i ostale sastojke tako da liče na sushi. Osim fotografija koje su popraćene zaraznom glazbom, u galeriji je i cijeli niz videosnimaka s istom tematikom.

Carrr Matey

Iako čudnog imena, Carr Matey zapravo je zabavna aplikacija koja će zabilježiti gdje je korisnik parkirao svoj automobil i potom na karti pokazati kako se vratiti do tog vremena prije no što istekne vrijeme za parkiranje.

No sve će to napraviti u gusarskom stilu pa tako, umjesto da parkirate, 'bacate sidro', a automobil postaje 'plovilo'. Nismo sigurni da funkcionira i na moru.

TapThat

Ako ste oduvijek željeli da i vaš pametni telefon ima seksualni život, TapThat će mu to omogućiti.

Naime, aplikacija omogućuje seks između dva Androida pomoću tehnologije NFC. Iako aplikacija vjerojatno neće uzrokovati trudnoću i rađanje novog pametnog telefona, može biti zgodna zabava.