FLOATING TOUCH

Najkorištenije aplikacije nadohvat prsta

17.07.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Ukoliko vam smeta zatrpan početni zaslon, a želite imati najčešće korištene aplikacije nadohvat prsta, isprobajte Floating Touch

Korisnici pametnih telefona i tableta s Androidom često prigovaraju jer moraju tapkati po ekranu svog uređaja nekoliko puta da bi došli do određene aplikacije ili postavke.

Ukoliko postave kraticu, veoma brzo im se početni ekran ispuni različitim kraticama, što korisnike može dodatno zbuniti, pogotovo ako nehotice pritisnu kraticu koju nisu namjeravali.

Lifehacker kao jedno od mogućih rješenja predlaže Floating Touch, aplikaciju koja olakšava pristup najčešće korištenim aplikacijama, odnosno postavkama.

Floating Touch postavlja 'lebdeću' ikonu na početni ekran i u njoj skriva kratice najčešće korištenih aplikacija.

Dovoljno je pritisnuti prstom na 'lebdeću' ikonicu i otvorit će se kružni izbornik s kraticama koje korisnik sam postavlja. Ako vam smeta i ta 'lebdeća' ikona, možete je sakriti u traci za obavijesti i potom je ponovno vratiti na početni zaslon.

Postavljanje kratica u izbornik veoma je jednostavno - dovoljno je slijediti upute u samoj aplikaciji. Floating Touch daje mogućnost i promjene izgleda 'lebdeće' ikone kako biste je što lakše uklopili u svoj početni zaslon.

U besplatnoj verziji moguće je postaviti osam kratica u krugu, dok je u plativoj verziji moguće dodavati još nekoliko slojeva na postojeći krug i tako postaviti kratice za gotovo sve aplikacije.