VIRTUALNI BLAGDAN

Najbolje aplikacije za Uskrs

02.04.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Bez obzira tražite li inspiraciju za oslikavanje pisanica, blagdanski jelovnik ili samo želite zabaviti djecu dok obavite posljednju kupovinu, ove aplikacije mogle bi biti baš ono što tražite

Baš kao i Božić kojeg obilježavaju Djed Mraz, sobovi i pokloni, i Uskrs ima svoje 'komercijalne' simbole.

Pilići, zečevi, pisanice i općenito sve što se povezuje s proljećem može se pronaći na policama trgovačkih centara, ali i u našim domovima.

No, za razliku od prethodnih godina kada je proljeće došlo prije Uskrsa, čini se kako bi se ove godine mogao dogoditi 'bijeli' Uskrs. Barem u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Kako biste ipak osjetili duh proljeća i Uskrsa, pronašli smo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da pronađete 'proljetno' raspoloženje i zabavite djecu dok čekate da se skuhaju jaja za pisanice.

Aplikacija koja 'prati' Uskrsnog zeca na putu oko svijeta zapravo je aplikacija '3 u 1'. Osim što ima ugrađeni brojač koji odbrojava dane do Uskrsa, pokazuje gdje se Uskrsni zec nalazi na karti, sadrži i blog Uskrsnog zeca na kojem on opisuje svoje dogodovštine i dijeli zanimljive uskršnje recepte.

Hidden Egg Hunt (iOS)

Iako ćete zbog najavljenog lošeg vremena teško otići u potragu za pisanicama u prirodi, možete ju odigrati na svom iPhoneu ili iPadu. Ova jednostavna igrica od igrača traži preciznost i brzinu, a u posljednjoj verziji donosi i mini-igru 'Pikni zeca' u kojoj doslovce treba uloviti zeca dok skače po ekranu.

Bojenje jaja nije jedina aktivnost kojom možete zabaviti djecu dok vi obavljate posljednje pripreme za Uskrs. Ova bojanka zabavit će i najmlađe jer neće dopustiti da boja prijeđe preko linije, pa će i mali perfekcionisti biti zadovoljni.

Ukoliko vam nedostaje ideja kako ukrasiti pisanice ili jednostavno želite prvo isprobati svoj dizajn u virtualnom svijetu kako ne biste upropastili jaje, ova će vam aplikacija u tome pomoći. Pustite mašti na volju ili odaberite jednu od stotinu ponuđenih ideja.

Easter Cards (iOS)

Zaboravili ste odaslati uskrsne čestitke obitelji i prijateljima? Uz ovu aplikaciju možete stvoriti vlastite, jedinstvene čestitke i poslati ih dragim osobama u posljednji tren. Osim e-mailom, čestitku možete poslati i putem Facebooka.

Nismo zaboravili ni korisnike Androida.

Bunny Quest (Android)

Zabavna igrica u kojoj se nalazite u ulozi Uskrsnog zeca koji mora prikupiti sve pisanice prije Uskrsa. Ova arkadna igrica vodi vas kroz 27 različitih misija od kojih su neke izuzetno lagane, dok ćete se za druge morati dobro pomučiti.

Easter Egg Maker (Android)

Isprobajte svoje dizajnerske sposobnosti u virtualnom svijetu i kada ste u potpunosti zadovoljni njima, prenesite ih na pisanice. Ili jednostavno izbjegnite nered koji nastaje kad djeca ukrašavaju pisanice i prepustite im da ih boje na vašem uređaju.

My Bunny Friend 3D (Android)

Virtualni zec za zabavu najmlađih. Osim što mogu razgovarati s njim, mogu ga i nahraniti, poškakljati, ali i natjerati ga da kiše. Simpatičan crtež i jednostavno korištenje zabavit će i one najmlađe.
Eastercards (Android)

Aplikacija koja vam omogućava stvaranje jedinstvenih čestitki za Uskrs i njihovo slanje putem Facebooka, e-maila, SMS-a, Twittera, ali i kao pravu čestitku, ukoliko vam ne smeta što ju šaljete nakon Uskrsa.

Nedostaje vam inspiracije što staviti na blagdanski stol? Tradicionalni recepti su vam dosadni? Iskušajte uskršnje recepte iz drugih dijelova svijeta ili iznenadite obitelj i prijatelje nečim potpuno novim. Naravno, recepte možete podijeliti i na društvenim mrežama, ali i poslati e-mailom popis namirnica svojoj boljoj polovici.