E-PLAĆANJE

Na Teatar.hr članak možete kupiti - SMS-om

10.09.2014 u 20:08

Bionic
Reading

Nesvakidašnja usluga je dostupna u Hrvatskoj i Srbiji, a od idućeg mjeseca moći će se koristiti i u drugim zemljama regije. Tijekom promotivnog razdoblja koštat će dvije kune

U 15 godina postojanja Teatar.hr prošao dug put od rubrike u okviru portala Monitor.hr do samostalne domene s najvećom digitalnom bazom podataka o izvedbenim umjetnostima u ovom dijelu Europe.

Danas imaju arhivu s više od 160 tisuća tekstova, ali i jedinstveni poslovni model. Naime, ne prima nikakve subvencije Ministarstva kulture ili drugih tijela javne vlasti, već ga pretplatama na dio sadržaja financiraju isključivo čitatelji.


'Kad smo prije tri godine uvodili pretplatu na dio sadržaja, mnogi su sumnjali u održivost takvog poslovnog modela. No, pokazalo se da je publika voljna platiti kvalitetan sadržaj i dobru uslugu, pa broj čitatelja našeg portala kontinuirano raste i već je davno nadmašio brojke iz doba prije paywalla. Svjesni smo, međutim, da dio njih ne može ili ne želi kontinuirano biti pretplaćen na Teatar.hr. Upravo za njih osmislili smo uslugu plaćanja članaka SMS-omi, kaže urednica Nora Krstulović

Ovu zasad jedinstvenu uslugu Teatar.hr realizirao je u suradnji s tvrtkom PencePay, koja sva plaćanja izvršava kroz vezu zaštićenu sa 256-bitnom SSL enkripcijom, uz standarde za sigurnost poput PCI-DSS i ISO 27001.

Usluga je od 10. rujna dostupna za sve mobilne mreže u Hrvatskoj i Srbiji, a u listopadu bi trebala postati dostupna i u drugim zemljama regije.
Usluga SMS plaćanja članaka u potpunosti je anonimna i za njezino korištenje nije potrebna nikakva registracija.

U promotivnom razdoblju njezina će cijena iznositi će dvije kune, a uz nju čitateljima će i dalje biti dostupni postojeći pretplatni modeli - mjesečni za 37,5 kuna, kvartalni za 100 i godišnji za 375 kuna.