SAD I TO ZNAMO

Na što će šef Facebooka potrošiti milijarde?

08.09.2014 u 09:51

Bionic
Reading

Mark Zuckerberg neće žaliti ni truda, niti novaca kako bi se internet proširio svijetom. 'Osjećamo kako smo odgovorni za to da internet dođe do više ljudi, čak i ako će Facebook morati potrošiti milijarde dolara', rekao je tijekom događanja održanog u Mexico Cityju

S 1,3 milijarde korisnika, Facebook već povezuje gotovo pola populacije spojene na internet. Motiv za širenje je jasan - što je više ljudi na internetu, to Facebook ima više prilike rasti. I dioničarima opravdati astronomske akvizicije poput one kojom planiraju preuzeti Whatsapp za 19 milijardi dolara (gotovo 105 milijardi kuna).

Ta će aplikacija, uvjeren je Zuckerberg, postati globalnom platformom za razmjenu tekstualnih poruka, koja će povezivati dvije do tri milijarde ljudi. Dosad je uspjela skupiti 600 milijuna korisnika.


Zuckerberg je lani pokrenuo inicijativu Internet.org, s ciljem povezivanja svijeta pomoću mobilnih uređaja. Tvrtka radi na projektima koji će dovesti internet u područja u kojima je trenutno slabo ili nikako dostupan pomoću dronova, satelita i lasera.

Izvor:Bloomberg