SOCIAL TV I KOD NAS

Na Iskon.TV-u možete poklanjati filmove

19.03.2013 u 18:33

Bionic
Reading

Iskon je za svoje korisnike uveo mogućnosti dijeljenja, preporučivanja i kupovanja televizijskih sadržaja online. A najavljena je i puna integracija s pametnim telefonima i tabletima

Najznačajnija novost je mogućnost razmjene sadržaja. Putem novog sučelja moguće je povezati se u vlastitu društvenu televizijsku mrežu te

međusobno dijeliti TV sadržaje koji su emitirani na programu ili filmove iz videoteke.

Također, moguće je slati preporuke za pojedine emisije prijateljima s kojima su povezani putem Iskon.TV-a.

Posebno je zanimljiva mogućnost kupovine filmova i drugih TV sadržaja - za koje se inače plaća - kao poklon. Odabrat ćete, recimo, film u Iskonovoj videoteci i poslati ga drugoj osobi u svojoj mreži. Nakon što ga prihvati, na raspolaganju će imati jedan dan da pogleda to što ste poslali. 

Korisnici Iskona odsad mogu snimati kompletne serijale, umjesto epizodu po epizodu. Jednom kada zatraže snimanje serijala sustav bilježi zahtjev za snimanjem svih nastavaka neke serije.

Umjesto dosadašnjih 600 minuta, Iskon.Snimalica sada omogućuje snimanje do 1.000 minuta programa, a za jesen je najavljena i integracija sa servisom Jumbo, u koji će korisnici također moći pohranjivati snimljene sadržaje.

Sučelje Iskon.TV-a osvježeno je s više novih mogućnosti, među kojima izdvajamo sliku u slici (prikaz što je na drugom programu, kako bi vam olakšali odluku trebate li se prebaciti na nešto drugo ili ne), označavanje sadržaja (kako biste mogli nastaviti pratiti program tamo gdje ste stali) i mini programski vodič u dnu i na desnoj strani zaslona.

'Integracija TV i internetskih sadržaja i njihova dostupnost na svim uređajima u svakom trenutku i na svakom mjestu te što veći stupanj interakcije s korisnicima u fokusu su nam posljednjih nekoliko godina. Na ovome dakako ne planiramo stati', rekao je Saša Kramar, predsjednik uprave Iskona.

Idućih mjeseci također možemo očekivati da će nove mogućnosti biti dostupne i onima koji požele pratiti Iskon.TV na pametnim telefonima i tabletima. U Iskonu će raditi na razvoju aplikacija koje će omogućiti upravljanje TV-om pomoću tih uređaja.