istraga u tijeku

Musk urede Twittera pretvorio u spavaće sobe: 'Napravio je to da možemo i preko noći ostati na poslu'

08.12.2022 u 11:08

Bionic
Reading

Twitter je pod istragom nakon pritužbi da je tvrtka prostorije u svom sjedištu u San Franciscu pretvorila u spavaće sobe

Od ponedjeljka sjedište Twittera u San Franciscu ima spavaće sobe opremljene madracima, sivim zavjesama i ogromnim monitorima za online konferencijske sastanke, a na svakom katu nalazi se četiri do osam kreveta, rekli su zaposlenici ove tvrtke za Forbes, piše Guardian.

Izgleda da je to dio Muskove vizije 'hardcore Twittera', prema kojoj novi šef ove tvrtke zahtjeva od zaposlenika, barem onih koje nije otpustio, da rade 'dugo radno vrijeme s visokim intenzitetom'.

No tvrtka navodno nije podnijela zahtjev ni za kakve dozvole za korištenje dijelova zgrade u stambene svrhe. Građevinski inspektori grada zbog toga sada istražuju sjedište Twittera. Naime, da bi se određeni dijelovi zgrada mogli koristiti u stambene svrhe, grad prvo treba odobriti nekolicinu zahtjeva, kako bi se osiguralo sigurno korištenje prostorija.

Građevinska inspekcija već je kontaktirala s predstavnicima zgrade, i ako se pokaže da sjedište Twittera više nije u skladu s građevinskim propisima, izdat će obavijest o njihovu kršenju.

Elona Muska razljutila je vijest o istrazi. 'Dakle grad San Francisco napada tvrtke koje nude krevete umornim zaposlenicima, umjesto da se pobrine za sigurnost djece zbog izloženosti fentanilu', napisao je Musk na svom Twitter profilu, referirajući se na slučaj predoziranja bebe fentanilom jer je bila izložena ovoj zloglasnoj drogi na gradskom igralištu.

Navodno su već neki zaposlenici spavali u prostorijama Twittera. Direktorica odjela za upravljanje proizvodima tako je prošlog mjeseca podijelila fotografiju na Twitteru, na kojoj se vidi kako spava u uredu u vreći za spavanje, s maskom za spavanje na glavi.

Zaposlenici su za Forbes rekli kako vjeruju da su kreveti postavljeni u urede, kako bi radnici mogli i preko noći ostati na poslu. 'To je još jedan znak nepoštovanja', smatraju.