STUDENTSKO NATJECANJE

Mozgajte o podacima i osvojite osam tisuća kuna

07.03.2014 u 20:20

Bionic
Reading

Udruga eStudent po prvi put organizira natjecanje u 'rudarenju' podataka. Tijekom 'Mozgala' studenti će se natjecati u pronalaženju korisnog novog znanja ili informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka

Natjecanje obuhvaća i edukacije studenata kroz predavanja, radionice i mentorstvo, dok su teme vezane za razumijevanje i pripremu podataka, modeliranje, korisne algoritme i alate te evaluaciju i implementaciju rješenja.


Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike te primijenjenih industrija. Razvojem ovog projekta nastoji se potaknuti mlade na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnihproblema u različitim industrijama.

Također, nastoji se studentima zainteresiranim za analitičko područje pružiti priliku za razvoj komunikacijskih vještina i ukazati na vrijednost rada unutar tima.

Natjecanje je otvoreno 3. ožujka na matematičkom odsjeku Prirodoslovno­matematičkog fakulteta u Zagrebu. Prijaviti se možete do 13.ožujka

Uz stjecanje vrijednog iskustva, najbolji će timovi biti nagrađeni novčanim nagradama u iznosu 8000 kn za prvo,4000 kn za drugo te 2000 kn za treće mjesto.

Više informacija potražite na stranici eStudenta