NOVI IGRAČ

Motorola predstavila novi Z2 Play i hrpu zgodnih dodataka

02.06.2017 u 14:47

Bionic
Reading

Ovog ljeta mogli bismo dočekatiovaj smartfon srednje klase u društvu modifikacija za baterije i zanimljivog kontrolera za videoigre

Američki proizvođač predstavio je Moto Z2 Play, službenog nasljednika prošlogodišnjeg Moto Z Playja. Kao i njegov prethnodnik, Z2 Play spada u srednju klasu smartfona, odlikuje se 5.5-inčnim ekraom i kompatibilnošću sa Moto Mod platformom za dodatke. Cijena će mu biti 499 eura, a bit će dostupan ovoga ljeta.

Pored samog Z2 Playja, Motorola je predstavila četiri nove modifikacije za Z liniju smartfona: JBL SoundBoost 2, Moto TurboPower paket, Moto Style košuljice sa bežičnim punjenjem i Moto GamePad. SoundBoost 2, TurboPower paket i GamePad prodavat će se po cijeni od 79.99 eura, dok će košuljice koštati 39,99 eura. Sve će, kao što smo to već par puta naglasili, biti dostupne ovog ljeta.

Moto Z Play kamera Izvor: Društvene mreže / Autor: Motorola

Z2 Play je tanji i lakše od svojeg prethodnika, ima bolji procesor, više memorije i novu kameru. Baterija je 15 posto manja (3000 mAh u usporedbi sa 3,510mAh). Sam telefon je malo skuplji od prvog Z Playja. Motorola tvrdi da telefon može dosegnuti do 30 sati života među punjenjima. Nova kamera ima svjetlije f/1.7 leće, kao i poboljšani laserski fokus.

Moto Z2 Play Izvor: Društvene mreže / Autor: Motorola

Novi telefon ima nekoliko softverski nadogradnji. Pokreće ga Android 7.1.1 Nougat i ima prikaz koji smanjuje emisiju plavog svjetla tijekom noći. Stigao je i poboljšani skener otiska prstiju kao i nove glasovne kontrole koje šalju instantnu informaciju bez potrebe za dodirom ili otključavanjem telefona.

Što se novih dodataka tiče, najzanimljiviji su TurboPack i GamePad. PowerPack omogućuje punjenje uređaja u pokretu. GamePad se spaja na Moto Z telefon kao i svi ostali Moto Modovi, a na sebi ima dvije gljive, D-Pad i četiri gumba. Motorla tvrdi da ga je napravila u partnestvu sa svojim odjelom za gejming u Lenovu te da u sebi ima bateriju od 1,035 mAh što znaći da ne zavisi o telefonu što se struje tiče.