TEHNOLOGIJA JE TU

Mobitele na sunce - za punjenje

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 28.02.2015 06:09
  • Objavljeno 28.02.2015 u 06:09
Wysips Crystal

Wysips Crystal

Izvor: Screenshot / Autor: SUNPARTNER Technologies

U eri pametnih telefona jedan od bitnijih problema je već godinama trajanje uređaja na jednom punjenju baterije. Tako je procvjetala industrija posebnih mobilnih punjača, što korisnicima ne olakšava stvar s obzirom da moraju nositi još jedan gadget u torbama. Jedno od rješenja je pretvaranje čitavog ekrana uređaja u svojevrstan solarni panel...

Dok mnoštvo proizvođača iskorištava i najmanju moguću prazninu u uređajima kako bi u njih smjestili baterije većeg kapaciteta, uz integraciju posebnih algoritama za optimizaciju potrošnje, Kyocera ide nešto drugačijim putem.

Ostvarili su suradnju s kompanijom SunPartner Technologies, koji rade na razvoju Wysips Crystal panela, kojim se ekrani uređaja mogu pretvoriti u punjače koji će raditi na dnevnom svjetlu. Ono što je bitno u cijeloj priči jest da razliku od postojećih rješenja u obliku raznih dodataka za mobilne uređaje, korištenjem ovog panela uređaji ne postaju značajno deblji, niti skuplji za proizvodnju, a navodno se zahvaljujući visokoj prozirnosti ne očekuje ni loš prikaz sadržaja ekrana:

SunPartner ne otkriva kako točno tehnologija radi, no Kyocera se nada da će korisnici mnogo manje paničariti kada im na uređajima baterija dođe pri kraj. Bit će dovoljno postaviti uređaj ekranom okrenutim prema svjetlu za kakvo-takvo punjenje, no za dokaz rada će valjati pričekati službeno otkrivanje na MWC-u.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!