ZAGREB DESIGN WEEK

Mladi dizajneri i Samsung u Zagrebu predstavili kombinaciju mode i tehnologije

28.09.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Samsung je u suradnji s hrvatskim modnim dizajnerima predstavio modne dodatke inspirirane pametnim telefonom Galaxy Z Flip5

Tvrtka Samsung Electronics je na Zagrebačkom Velesajmu tijekom Zagreb Design Weeka spojila modu i tehnologiju. Posjetitelji su mogli isprobati modne dodatke mladih dizajnera Helen Kelen, Ire Rumore, Tine Spahije, Tomislava Kliškinića i Marka Šabarića s modnim brendom Klisab te Jelenom Geštakovski s brendom y/GIA inspirirane Galaxy Z Flip5 preklopnim telefonom.

Helen Kelen, autorica poznata po korištenju viškova tekstila iz tvornica i odbačene odjeće, dizajnirala je remenje od umjetne kože za Galaxy Z Flip5 koji se mogu nositi na više načina, dok je dizajnerica Ira Rumora osmislila pocket za pametni telefon i jaknu, kombinirajući estetiku i funkcionalnost preklopnog modela.

  • +6
Samsung event - 27.09.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Neovisnu profesionalnu kostimografkinju na području kazališta i filma Tinu Spahiju inspirirala je praktičnost Galaxy Z Flip5 pametnog telefona za dizajniranje sportskog seta, dok su dizajneri modnog brenda Klisab, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, predstavili kombinaciju torbice s etuijem za kartice i remenom, inspiriranu dizajnom Galaxy Z Flip5 pametnog telefona.

Naposljetku su na modnoj pisti predstavljene modne kreacije brenda održive mode y/GIA dizajnerice Jelene Geštakovski koja je osmislila torbicu za Galaxy Z Flip5 inspiriranu idejom povratka u 2000-e i vraćanje u vrijeme preklopnih telefona.