GOOGLE VAS TESTIRA

Mislite da znate zemljopis? Probajte ovaj kviz!

04.07.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Google je ovih dana otkrio igru Smarty Pins, kojom se od korisnika traži da pogađaju lokaciju na Google Maps kao odgovor na određeno pitanje vezano uz sport, kulturu, zemljopis i druge kategorije

S vremenom i točnim odgovorima, igrači će osvajati pribadače u bronci, srebru i zlatu, a kraj igre je kada korisnik 'promaši' lokacije za ukupno 1.609 kilometara (1.000 milja).

'Moglo je to biti i bolje. Pretvaraj se da te mačka ometala cijelo vrijeme', primjer je poruke koja se dobije u slučaju (solidnog) promašaja. U slučaju da se odgovor pogodi u potpunosti, Smarty Pins će veselo upitati je li korisnik 'googleao' rješenje ili nešto drugo.


Osim kategorija umjetnost i kultura, znanost i zemljopis, sport i igre, zabava, povijest i trenutni događaji, Smarty Pins uključuje i posebne kategorije koje trenutno uključuju pitanja iz poznavanja Svjetskog nogometnog prvenstva. Nakon završetka, igrači se mogu pohvaliti (ili posramiti) svojim rezultatom na društvenim mrežama.

U svakom slučaju riječ je o zanimljivoj igri za razbibrigu, ali i učenje. Smarty Pins je dostupan na ovom linku, a koriste li se ipak za pomoć internetske tražilice valja imati na umu da se gube dodatni bodovi (srećom, ne i kilometraža).