MINUUM KEYBOARD

Minimalističko tipkanje po ekranu

22.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Još uvijek niste našli tipkovnicu koja bi u potpunosti odgovarala vašim potrebama dok tipkate po ekranu svog pametnog telefona ili tableta? Pokušajte inovativni pristup s Minuumom

Korisnici Android tableta i pametnih telefona već znaju da mogu cijelim nizom aplikacija modificirati svoju tipkovnicu na zaslonu.

Bez obzira tipkaju li samo jednim prstom, palcima ili koriste stylus, najčešći je problem što su tipke tipkovnice premale ili sama tipkovnica zauzima velik dio ekrana.

Inovativna tipkovnica Minuum mogla bi riješiti taj problem. Umjesto tradicionalne tipkovnice u tri odnosno četiri reda, Minuum slova slaže u samo jedan red.

Iako takav raspored slova zvuči kao recept za katastrofu, Minuumov inteligentni algoritam predviđa što ste točno željeli napisati.

Ekipa iz The Vergea je isprobala tipkovnicu i zaključila kako veoma dobro predviđa koju riječ su željeli napisati. Dodaju i kako aplikacija podržava i diktiranje, pa poruku možete napisati i bez dodirivanja ekrana.

Za one trenutke kad trebate upisati nečiju e-mail adresu ili lozinku, Minuum omogućava i prebacivanje na 'tradicionalnu' tipkovnicu.

Nažalost, Minuum izvrsno funkcionira samo na engleskom jeziku, ali autori ističu kako će u budućnosti dodati nove mogućnosti, među kojima bi mogla biti podrška i za druge jezike.

Dotad, ako ste zainteresirani za Minuum, možete ga preuzeti u Google Playu za 3,82 dolara (21,55 kuna).