E-MAIL RJEŠENJE

Microsoft preuzeo startup Acompli

04.12.2014 u 13:35

Bionic
Reading

Kompanija Microsoft službeno je potvrdila preuzimanje startupa Acompli, pružatelja inovativnih mobilnih e-mail aplikacija za operativne sustave iOS i Android. Ova akvizicija rezultat je nastojanja kompanije Microsoft da omogući korisnicima veću iskoristivost svojih mobilnih uređaja i pruži veću produktivnost preko različitih mobilnih platformi. Nakon lansiranja aplikacija za iPad i iPhone, Microsoft najavljuje Office podršku i na Android uređajima

U svijetu u kojem se više od polovice e-mail poruka najprije pročita na mobilnom uređaju, bitno je omogućiti ljudima da dožive ugodno e-mail iskustvo, gdje god se nalazili. Acompli nudi upravo to. Njihova aplikacija na inovativan način pruža korisnicima mogućnost lakšeg fokusiranja na ono što je važno u sandučiću elektroničke pošte, mogućnost izrade rasporeda sastanaka i jednostavnog upravljanja privitcima i datotekama. Acompli je jedinstveno mjesto za upravljanje svom elektroničkom poštom s naglaskom na izvršavanje tekućih zadataka, što je razlog naglog uspjeha aplikacije i njezinih visokih App Store ocjena.

'Sada kada je Acompli dio Outlook tima, oduševljeni smo mogućnostima nadogradnje ove aplikacije koja je nevjerojatno popularna. Naš je cilj korisnicima omogućiti fantastične aplikacije, koje rade na različitim platformama i podržavaju različite pružatelje usluga elektroničke pošte. Ova akvizicija nas približava inovativnim tehnologijama i talentiranim pojedincima koji su strastveni glede stvaranja novih e-mail i komunikacijskih alata na pametnim telefonima. To će ubrzati proces dovođenja Microsoft Office-a na mobilne uređaje', rekao je Rajesh Jha, potpredsjednik kompanije Microsoft.

Ovo preuzimanje neće utjecati na poslovnu viziju startupa Acompli, a to je želja za stvaranjem najboljih mobilnih aplikacija za elektroničku poštu. Postojeći Acompli računi moći će se koristiti i dalje, a kompanija će nastaviti ubrzano raditi na poboljšanjima i dodavanjima novih mogućnosti u aplikaciju.