IGRAĆE KONZOLE

Microsoft predstavio novi bijeli Xbox Series X, dolazi bez disk jedinice

11.06.2024 u 14:10

Bionic
Reading

Nov uređaj dolazi bez čitača diskova. Kompanija je također najavila skorašnji dolazak novu crnu verziju Xbox Series X-a od 2 TB

Microsoft je službeno predstavio bijelu verziju Xboxa Series X. Nova varijanta igraće konzole neće uključivati ​​disk jedinicu i bit će potpuno digitalna. Iznutra je identičan Xboxu Series X, s istim performansama za postojeće Xbox igre. Novi bijeli model bit će dostupan s 1TB prostora za pohranu kasnije ove godine, po cijeni od 449,99 dolara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Predsjednica Xboxa Sarah Bond otkrila je novi bijeli Xbox Series X tijekom Xbox Games Showcasea, zajedno s 2TB 'Galaxy Black' verzijom originalnog Xbox Series X.

Bijeli premaz na vanjštini ovog novog Xbox Series X isti je 'Robot White' kojeg smo susreli na Xboxu Series S, Microsoftovoj manjoj konzoli od 299 dolara. Curenje informacija o bijelom Xboxu Series X sugeriralo je da je Microsoft možda nadogradio hladnjak koji se koristi za hlađenje konzole, no morat ćemo pričekati da konzolu netko rastavi kako bismo to potvrdili, piše Verge.

Novo izdanje Galaxy Black doći će s disk jedinicom kasnije ove godine po cijeni od 599,99 dolara. 'Novo posebno izdanje Xboxa Series X pruža istu brzinu, performanse i značajke kao Xbox Series X, ali s dvostruko više prostora za pohranu i jedinstvenim dizajnom', rekla je šefica hardvera Xboxa Roanna Sones u objavi na blogu.

Čini se da bijela konzola Xbox Series X potvrđuje da je Microsoft otkazao ili povukao osvježenu verziju konzole Xbox Series X koja se pojavila u dokumentima FTC-a protiv Microsofta prošle godine.

Nenajavljeno osvježenje Xbox Series X kodnog imena Brooklin imalo je cilindričniji dizajn od postojeće konzole te također nije dolazilo s pogonom za diskove. Microsoft je u internim dokumentima opisao tu konzolu kao 'potpuno digitalnu', a trebala je biti isporučena s novim kontrolerom i Xbox Wireless 2 vezom. Microsoft je provizorno planirao isporučiti ovu Brooklin konzolu u studenom po cijeni od 499 dolara.

Šef Xboxa Phil Spencer pozabavio se curenjem informacija oko osvježenog dizajna Xbox Series X prošlog rujna, nagovještavajući da su se planovi možda promijenili za Xbox hardver. 'Teško je pratiti kako se rad našeg tima dijeli na ovaj način jer se toliko toga promijenilo i ima puno uzbudljivih projekata na kojima radimo sad ili koje tek planiramo', rekao je Spencer u objavi na X u rujnu. 'Prave planove ćemo podijeliti kada budemo spremni.'