JOŠ DVA MODELA

Microsoft ipak sprema Surface Mini?

08.10.2014 u 20:32

Bionic
Reading

TK Tech News je ovih dana objavio vijest kako Microsoft nije odustao od Windows RT tablet računala. Kompanija je u svibnju tekuće godine službeno otkrila Surface Pro 3, naizgled odustavši od Windows RT linije proizvoda, a glasine sada govore kako pored modela Surface 3 u ograničenim količinama stiže i Surface Mini

Microsoftov Surface Pro 3 je nakon nekoliko generacija konačno postao prihvaćeniji proizvod na tržištu tablet računala. Iako su glasine o postojanju 'mini' modela iz kvartala u kvartal nanovo pobijane, konačni 'čavao u lijes' glasinama je nedavno objavila stranica Neowin, koja je pomoću raznih izvora potvrdila da je Microsoft potpuno odustao od 'mini' varijante Surface tableta.

'Ranije ovo ljeto, naši izvori su potvrdili da Microsoft uistinu radi na Surface 3 tablet računalu, s navodima da bi se uređaj mogao otkriti u listopadu', piše Andy Weir za Neowin, pruživši još jednu potvrdu glasini vezanoj uz Windows RT tablet. Novi Surface bi trebao biti još tanji i lakši od prethodnika, uz podršku za Surface Pen, koja je do sada bila namijenjena isključivo 'punokrvnim' Surface Pro rješenjima.

Novost u priči su izvori kojima raspolaže TK Tech News, a koji navode da usprkos svemu Microsoft priprema 'mini' model, iako u ograničenim količinama. Neowin navodi da su među razlozima odustajanja od projekta u kompaniji naveli hardverska ograničenja pa ove svježe glasine valja uzeti sa zrnom soli. Iako je velika mogućnost da će se otkriti nasljednik Surfacea 2, za manji model ne treba gajiti previše nade - iako su u Redmondu možda uspjeli prijeći preko ograničenja.