IZNENAĐENJE

Microsoft i Dropbox ostvarili partnerstvo, evo što dobijate

06.11.2014 u 08:15

Bionic
Reading

Dropbox Inc. i Microsoft su u utorak najavili strateško partnerstvo, koje bi krajnjim potrošačima i poslovnim korisnicima moglo dodatno olakšati korištenje Office paketa i cloud servisa Dropbox. Kako pišu iz obje kompanije, Office koristi više od 1,2 milijarde ljudi, a na Dropboxu se već do sada smjestilo više od 35 milijardi Office datoteka

Ove dvije kompanije su udružile snage kako bi integrirale servise kroz Dropbox i Office na mobilnim telefonima, tabletima i Webu. Time je nastavljena politika kompanije iz Redmonda koju je uveo novi čelnik Satya Nadella, a koja je Microsoftu otvorila put na brojne druge uređaje i integraciju s različitim servisima.

Usprkos tome što su analitičari proglasili da je rat cloud uslugama gotov, s obzirom na ponudu iz Microsofta, činjenica je da su brojni korisnici vezani uz Dropbox, a do sad nisu imali integriranost kakvu su tražili. Korisnici proizvoda obje kompanije sada mogu pristupiti Dropboxu iz Office aplikacija kako bi uređivali i kreirali različite datoteke, sinkronizirali ih preko više uređaja i dijelili te datoteke iz Officea pomoću Dropbox funkcionalnosti.


Sve ovo stiže već sa sljedećom nadogradnjom Office aplikacija za iOS i Android, koja se očekuje za nekoliko tjedana. Web integracija će pak pričekati neko vrijeme te se očekuje u prvoj polovici 2015. godine, a Dropbox će konačno napraviti i službenu aplikaciju za Windows Phone i Windows tablet računala u mjesecima koji slijede.

Više o svemu je moguće pročitati u službenom priopćenju