BORBA ZA TRŽIŠTE

Microsoft će Windows Mobile 7 pokazati u Barceloni

27.01.2010 u 14:20

Bionic
Reading

Microsoft će na nadolazećem kongresu Mobile World u Barceloni pokazati kako napreduje Windows Mobile 7, a možda vidimo i Microsoftov uređaj zasnovan na tom operativnom sustavu

Službena je Microsoftova informacija da novu verziju  operativnog sustava Windows Mobile, sedmu po redu, možemo očekivati na ljeto 2010. Međutim, Microsoft će već u Barceloni pokazati do kamo je stigao u razvoju novog operativnog sustava. U toj softverskoj tvrtki su dosta škrti s informacijama, ali je njihov Robbie Bach u intervjuu na CES-u spomenuo da će Microsoft imati puno toga za pokazati u Barceloni.

Windows Mobile 7 bi trebao biti čisti rez u odnosu na ranije inačice. Microsoft je spreman žrtvovati kompatibilnost unatrag za što bolji i konkurentniji operativni sustav. Takav stav ima smisla kada pogledamo koliko brzo Windows Mobile gubi tržište što za sobom vuče i manjak interesa developera. U takvoj okolini kompatibilnost sa starijim aplikacijama nije presudna.

Bach je dao naslutiti i da bi Microsoft u Barceloni mogao pokazati i svoj mobilni telefon. Već se dugo šire glasine o Zune Phoneu i sličnim napravama, no informacije su toliko proturječne i raspršene da nam preostaje jedino pričekati Mobile World i vidjeti.