MOBILNO PLAĆANJE

Mastercard podržava Android Pay

03.06.2015 u 14:25

Bionic
Reading

Nova Googleova usluga mobilnog plaćanja podrškom velike kartičarske kuće dobila je pristup na više od tri milijuna prodajnih mjesta u 68 zemalja

Android Pay nova je Googleova usluga mobilnog plaćanja, predstavljena tijekom konferencije 'I/O'. Nudi mogućnost plaćanja u aplikacijama i, zahvaljujući podršci za NFC, plaćanje metodom 'kucni-i-plati'. Ima otvoren API, pa ju razvojni programeri mogu samostalno u aplikacije za Android.

Već sad je dostupna u 700 tisuća trgovina i tisuću aplikacija, može ju koristiti sedam od deset uređaja s Androidom. No, pravi roll-out kreće tijekom ljeta, prvo u Sjedinjenim Državama.

Android Pay će korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i business kartica omogućiti korištenje pametnih telefona s Androidom za svakodnevna plaćanja u trgovinama i unutar aplikacija za Android, kao i više opcija plaćanja putem mobilnih uređaja korisnicima Mastercardovih kartica.


Usluga Android Pay podržava MasterCardove kreditne, debitne, prepaid i business kartice. Iz Mastercarda poručuju kako se svaka kupnja provedena tokeniziranom MasterCard kreditnom, debitnom, prepaid ili small business karticom po razini sigurnosti, pogodnostima i jamstvima neće razlikovati od drugih Mastercardovih transakcija te kako Android Pay ne dijeli broj kartice s prodavačem.

Android Pay bit će dostupan korisnicima Andoid uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama u mjesecima koji dolaze (od nadogradnje KitKat na dalje).

Beskontaktna plaćanja trenutačno su prihvaćena u svim većim dućanima, restoranima, transportnim kompanijama, benzinskim pumpama i trgovačkim lancima u kojima je moguće obavljati transakcije putem Mastercarda. To uključuje preko tri milijuna prodajnih mjesta u 68 zemalja svijeta.