JER STE VI TO TRAŽILI

LG G2 napravljen prema korisničkim željama

07.08.2013 u 20:32

Bionic
Reading

U LG-u su se fokusirali na način na koji ljudi koriste pametne telefone i prilagodili dizajn, mogućnosti i korisničko sučelje potrebama korisnika

LG je na velikom događaju održanom u New Yorku predstavio nekoliko novih uređaja kojima želi stati uz bok velikim igračima - Appleu i Samsungu.

LG G2 prvi je pametni telefon u novog seriji G čiji je cilj naglasak staviti na inovacije usmjerene na korisnike.

'Tehnologija bez empatije više se ne može smatrati inovacijom. Korisnici su nesavršena bića, ali istovremeno ništa nije toliko savršeno kao ljudska bića. LG vjeruje kako današnje inovacije moraju imati utjecaj na kupce', rekao je na samom početku predstavljanja predsjednik i glavni direktor LG-a dr. Jong-seok Park

Istaknuo je kako LG G2 donosi pet novih inovacija koje mijenjaju način na koji se koristi pametni telefon.

Najočitija promjena je u samom dizajnu pametnog telefona koji nema nijedan fizički gumb na prednjoj i bočnoj strani kućišta. Jedini gumb koji služi za paljenje odnosno gašenje, kontrolu zvuka, brzi pristup kameri i bilješkama, nalazi se na stražnjoj strani kućišta odmah ispod leće kamere.

James Fishler iz LG USA predstavio je što je točno drugačije na LG G2.

LG G2 ima zaslon veličine 5,2 inča jer je to 'najveća veličina koju prosječna osoba može držati u ruci'.

Sam uređaj dugačak je 13,8 centimetara, širok 7,9 centimetara, a debeo tek 8,9 milimetara. Zaslon je već spomenutih 5,2 inča (13,2 centimetara) Full HD IPS, a u sebi skriva Dual Routing tehnologiju koja je omogućila smanjivanje okvira ekrana i povećanje samog zaslona sve do ruba kućišta.

Gumb na stražnjoj strani kućišta zahtijevao je i promjene u dizajnu unutrašnjosti, zbog smještaja baterije. LG G2 tako ima bateriju koja bi trebala izdržati cjelodnevni rad na G2 bez dodatnog punjenja.

Uređaj je opremljen i s dvije kamere. Stražnja sa 13 megapiksela i značajkom Optical Image Stabilizer koja omogućava snimanje čistih fotografija i kada se korisnik nalazi u pokretu, dok je prednja kamera od 2,1 megapiksela i više nego dostatna za videorazgovore i autoportrete.

Fishler je posebno istaknuo veoma kvalitetan zvuk, koji je gotovo na studijskoj razini, a koji omogućava veći užitak u slušanju glazbe ili gledanju multimedijalnog sadržaja.

G2 pokreće 2,26GHz Qualcomm Snapdragon 800 četverojezgreni procesor, ima 16 odnosno 32 GB memorije i 2 GB radne memorije.

Najzanimljivije su inovacije u korisničkom sučelju na Android Jelly Beanu 4.2.2.

Vodeći se informacijama koje su dobili od korisnika, u LG-u su osmislili nekoliko aplikacija koje olakšavaju korištenje telefona.

Tako aplikacija Answer Me prilikom dolaznog poziva automatski bilježi kada korisnik podigne telefon, stišava zvono i kad korisnik prinese telefon uhu automatski uspostavlja poziv.

TextLink omogućava jednostavno prenošenje informacija iz SMS poruka u bilješke ili kalendar, odnosno traženje dodatnih informacija na internetu.

Guest Mode omogućava posuđivanje telefona drugim osobama bez straha da će imati pristup privatnim informacijama. Guest Modu jednostavno se pristupa ispisivanjem različitog uzorka na početnom ekranu.

Nakon predstavljanja, LG G2 prvo će biti dostupan u Južnoj Koreji, potom u Sjevernoj Americi i Europi, a točni datumi bit će naknadno objavljeni.