KAO U FILMU

LG će na IFA-i u Berlinu predstaviti svoj prvi prilagodljivi egzoskelet

28.08.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Korejski proizvođač ovog će mjeseca na sajmu IFA u Berlinu pored noviteta u robotici predstaviti svoje prvo odjelo za povećavanje ljudske snage

LG je očigledno spreman za ovogodišnji sajam IFA 2018 koji se održava u Berlinu od 31. kolovoza do 5. rujna. Jedna od njihovih najvećih atrakcija bit će egzoskelet pod imenom LG CLOi SuitBot. Futurističko radno odjelo konstruirano je kako bi pojačalo potporu korisnikovim nogama te mu time pružilo povećanu fizičku snagu.

SuitBot ima rotirajuće zglobove i 'sandale' s automatskim prilagođavanjem korisnikovom stopalu. Njegova glavna značajka je velika udobnost pri svakodnevnom radu, a glavnu primjenu nalazi u skladištima gdje radnicima pri svakodnevnom radu dobro dođe malo dodatne snage.

Pametna radna mreža

CLOi SuitBot se može povezati sa ostalim LG-jevim radnim robotima kako bi postao dio 'pametne radne mreže'. Radnici u egzoskeletu sinkronizirat će se sa ostalim robotima u pogonu analizom njihovih pokreta i biometrijske statistike kako bi smanjili sveukupnu potrošnju električne energije.

IFA 2018. trajat će od 31. kolovoza do 5. rujna.

BLIŽI SE VRIJEME

Što sve možemo očekivati od Applea ove jeseni?

Pogledaj galeriju