nakon 27 godina

Legendarni Charles Martinet više neće posuđivati glas Super Mariju

22.08.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Nakon 27 godina Charles Martinet više neće posuđivati ​​glas legendarnom liku Super Marija, izvijestio je Nintendo na X-u. Martinet daje glas kultnom liku od 90-ih, među ostalim u glavnim naslovima kao što su Super Mario 64, Super Mario Odyssey i Super Mario Galaxy, kao i u brojnim spin-offovima. Poznati glumac bio je glas Maria, Luigija i Warija u Nintendovim igrama, a nakon gotovo tri desetljeća odlazi u mirovinu i postaje Marijev ambasador te, naveli su iz Nintenda, 'nastavlja dijeliti Marijevu radost sa svima'

Charles Martinet (67) posuđivao je glas kultnom talijanskom vodoinstalateru od 1991. Prvo je počeo izvoditi Marijev brzi govor s talijanskim naglaskom za Nintendo na sajmovima, ali je nastavio od 1996. snimati glas lika, po prvi put u Nintendo igrici, u Super Mario 64. Od tada, Martinet je Marijev glas u desecima igara, proširujući svoj vokalni raspon tako da uključuje glasove za Luigija, Warija, Waluigija, malog Luigija i malog Marija.

'Charles sada prelazi u potpuno novu ulogu, onu Marijeva ambasadora. S ovim novim prijelazom, on će se povući iz snimanja glasova likova za naše igre', stoji u Nintendovoj izjavi. 'Bila nam je čast raditi s Charlesom. Želimo mu zahvaliti i slaviti ga', istaknuli su u izjavi.

Vijest da Martinet više neće posuđivati ​​glas Mariju stiže nakon špekulacija o tome zašto je Mariov glas zvučao malo drugačije u promotivnom materijalu za novu igru ​​Super Mario Bros, te za WarioWare: Movie IT, koje ove jeseni stižu na Nintendo Switch.

Martinet doista nije dao glas Super Mariju u novoj igri, potvrdili su iz Nintenda za Polygon, no istaknuli su da će, iako nije uključen u igru, nastaviti raditi kao ambasador Super Marija 'čime žele odati počast njegovoj ostavštini i doprinosima'.

Za ovogodišnji film The Super Mario Bros. Movie, Nintendo i Illumination tvrtka je angažirala Chrisa Pratta za Marijev glas, a za Luigija je uskočio Charlie Day. Sam Martinet pojavio se u filmu u dvije šarmantne epizodne uloge; kao Giuseppeov i Marijev tata. Ova godina je izuzetno uspješna za Mario seriju, čiji je film zaradio više od milijardu dolara od prodaje kino ulaznica.

Sam Martinet se oglasio na X-u, bivšem Twitteru, gdje je napisao: 'Moja nova avantura počinje! Svi ste vi Numba One u mom srcu!'

Nintendovo priopćenje spominje nadolazeću videoporuku Martineta i izvršnog direktora Shigerua Miyamota, ali nije poznato kada će taj video biti objavljen.