APPLE

Krije li to novi iPhone ovu zanimljivu značajku?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 16.09.2019 11:44
  • Objavljeno 16.09.2019 u 11:43
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Prema najnovijim vijestima, američki proizvođač je u nove uređaje ugradio mogućnost bilateralnog punjenja, odnosno mogućnosti punjenja drugih uređaja putem samog smartfona, no one su trenutno softverski blokirane

Najnoviji iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone Pro Max navodno skrivaju korisnu hardversku značajku koju Apple nije objavio tijekom nedavne prezentacije te koja će se navodno uključiti pomoću skorašnje softverske nadogradnje. Riječ je o bilateralnom punjenju, funkciji koja omogućava bežično punjenje drugih uređaja prislanjanjem na smartfon. U ovom slučaju, doduše, mogućnost punjenja odnosi se isključivo na AirPods i Apple Watch.

Prve vijesti o bilateralnom punjenju na novim iPhoneima dolazi od tehno blogera Sonny Dicksona koji već neko vrijeme uspješno najavljuje Appleove tehnološke tajne. Prema njegovoj nedavnoj objavi na Twitteru 'povjerljivi izvori navode da iPhone 11 i iPhone 11 Pro imaju ugrađen hardver za bilateralno punjenje, no on je trenutno softverski blokiran.'

Bilateralno punjenje je jedna od najčešće spominjanih značajki novog iPhonea koja je najavljivana već nekoliko mjeseci, no Apple ju zbog nekog razloga nije najavio tijekom prezentacije 10. rujna. Premda ne postoje nikakve informacije o tome kada će se (ako ikada) ta funkcija aktivirati, to će vjerojatno biti učinjeno pomoću neke od softverskih nadogradnji.

Analitičar Ming-Chi Kuo je u travnju naveo da će uređaji doći sa fizički većim baterijama koje će omogućiti bilateralno punjenje. Apple je zbilja spomenuo da su baterije novih uređaja veće i jače, no nije ništa govorio o bilateralnom punjenju.

APPLE PROTIV SVIJETA

Koji je bolji - usporedili smo iPhone 11 Pro s najboljim Androidima na tržištu

Pogledaj galeriju
4

Ako tražite fizičke dokaze, vrijedi naglasiti da Appleovi novi uređaji imaju nekoliko detalja koji možda nalažu da su gore navedene glasine zbilja istine. Za početak, logo se na novom uređaju nalazi točno na njegovoj sredini, dok su svi dosadašnji iPhonei jabuku imali na gornjem dijelu ekrana. Neki, naime, pretpostavljaju da je nova lokacija logotipa zapravo mjesto na koje će korisnik moći staviti uređaje kada ih odluči puniti.

Apple nije potvrdio postojanje nadogradnje, no vjerujemo da ćemo informacije o skrivenoj značajki dobiti nakon izlaska telefona (20. rujna) ili nakon što se uređaja domognu znatiželjnici koji će ih otvoriti i pomnije analizirati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!