HACK IT!

Krenuo prvi HT-ov hackaton!

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.11.2016 21:44
  • Objavljeno 04.11.2016 u 21:44
Hack It hackaton 2016

Hack It hackaton 2016

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Do 18:30 sati u subotu, 5. studenog, 43 natjecatelja podijeljenih u najmanje deset timova nastojat će osmisliti rješenje za komunikaciju budućnosti

Hackaton Hack It!, kojeg Hrvatski Telekom organizira u suradnji sa startup inkubatorom Deutsche Telekoma hub:raumom, otpočeo je u prostorijama HT-a u Parku stara Trešnjevka 2 u Zagrebu.

U neformalnoj atmosferi natjecatelji su od prve minute marljivo se bacili na posao kako bi tijekom napornih i uzbudljivih 24 sata osmislili i desetočlanom žiriju - među kojima su, između ostalih, predstavnici Deutsche Telekoma, hub:rauma, agencija, startupova, kao i anđeli ulagači, stručnjaci za razvoj poslovanja - ponudili vlastito originalno rješenje na engleskom jeziku.

Pritom mogu koristiti bilo koju platformu, kao i koristiti gadgete poput 3D pisača i konzola za virtualnu stvarnost. Na raspolaganju su im bežični i žični pristup internetu, hrana, piće...


Ana Pauzar, voditeljica hackatona i Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih poslovanja u HT-u, podsjetila je sudionike hackatona kako njihovo rješenje može postati dijelom ne samo ponude HT-a, već i cijelog DT-a.

Glavna nagrada iznosi 20 tisuća kuna. Bez obzira na koju tehnologiju će se rješenje oslanjati, žiri će najviše cijeniti inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal.

Više:Hack It!

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!