KIBERNETIČKA PRIJETNJA

Koristite ovu aplikaciju za Android? Obavezno je izbrišite

16.11.2022 u 13:29

Bionic
Reading

Todo: Day manager za Android pratu sve što žrtva radi na uređaju te kriminalcima pruža pristup osjetljivim aplikacijama poput onih za mobilno bankarsto

Google iz trgovine Play Store često uklanja zloćudan softver, no izgleda da im ponekad nešto proće 'ispod radara'. Novo izvješće tvrdi da je aplikacija Todo: Day manager koji imitira aplikaciju za organiziranje vremena napravljena za dostavljanje malvera Xenomorph koji služi za krađu bankarskih podataka.

Aplikacija prikuplja osobne podatke korisnika, a između ostalog i podatke o plaćanju s ciljem dolaska do žrtvinog novca, piše Mirror.

Na sreću šire javnosti, aplikaciju je do danas preuzelo samo 1000 korisnika Androida. U slučaju da ste jedan od tih 'sretnika', softver obavezno deinstalirajte.

Kako se spasiti od budućih prijetnji? Pripazite što preuzimate i pažljivo čitajte dio opisa ispod aplikacije - pogotovo komentare koji su označeni crvenom zastavom. Riječ je o upozorenjima o zlouporabi programa, odnosno komentarima ljudi koji su na neki način bili oštećeni.