ZBOGOM PODRŠCI

Koristite li još uvijek Windowse 8, uskoro biste se mogli naći u problemu

13.12.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Tijekom cijele ove godine Microsoft korisnike koji su još uvijek na verziji Windowsa 8.1 podsjeća da svoje sustave trebaju nadograditi žele li da im kompanija i dalje pruža sigurnosnu i drugu podršku

Windowse u verziji 8.1 Microsoft je javnosti ponudio prije gotovo deset godina i bliži se vrijeme kraja podrške za ovu verziju sustava.

Datum kraja podrške nije se mijenjao proteklih mjeseci. Službena Microsoftova podrška za Windows 8.1 prestaje 10. siječnja 2023., što znači da će od tog datuma prestati izdavanje sigurnosnih i sličnih zakrpi za ovu verziju.

Nakon navedenog datuma Microsoft više neće nuditi ažuriranja softvera, niti će slati sigurnosna ažuriranja korisnicima sustava Windows 8.1. Međutim OS će nastaviti funkcionirati kao i prije, ali će sigurno biti ranjiviji na prijetnje i izlagati korisnike većem riziku. Ovaj datum završetka podrške ne znači mnogo za one koji se ne bave online aktivnostima te sustav koriste offline, no oni koji svakodnevno posjećuju internet trebali bi ga nadograditi na Windows 10 ili 11.

Osim značajki i sigurnosnih ažuriranja, Microsoft će također prestati nuditi tehničku pomoć za probleme povezane sa sustavom Windows 8.1.

Više detalja na službenom web odredištu.

  • +5
Ultimativni vodič kroz kratice u Windowsima 10 Izvor: Wikimedia Commons / Autor: NN