Introducing 5G

Komunikacija lansiranja 5G-a Hrvatskog Telekoma osvojila nagradu IPRA, jednu od glavnih svjetskih PR nagrada

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 29.07.2022 12:35
  • Objavljeno 29.07.2022 u 12:35
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NN

Hrvatski Telekom dobitnik je nagrade IPRA, jedne od glavnih svjetskih PR nagrada za komunikacijski projekt Introducing 5G – the technology that will shape our future

Projekt je pobijedio u kategoriji technology (in house). Hrvatski Telekom prvi je, kako ističu, aktivirao 5G mrežu u Hrvatskoj u prilično izazovnom vremenu, u doba striktne karantene zbog pandemije covida-19, nestabilnog socio-ekonomskog okruženja, neutemeljene stigmatizacije 5G-a i drugih nepovoljnih okolnosti.

Ipak, naglašavaju iz kompanije, HT je ustrajao, kreirao i uspješno proveo opsežnu komunikacijsku strategiju dugu 18 mjeseci koja se odvijala u nekoliko faza, što je rezultiralo ne samo uspješnim lansiranjem 5G-a, nego i preokretom u percepciji 5G-a od straha do prilike. Pritom su pruženi ključni uvidi iz najpouzdanijih izvora, uz angažman 55 neovisnih stručnjaka i kreatora mišljenja…

'Htjeli smo pružiti relevantnu, direktnu, preciznu komunikaciju utemeljenu na činjenicama i znanstveno potkrijepljene poruke o 5G-u i tome kako će on utjecati na živote i poslovanje u Hrvatskoj, i to na jednostavan i svima razumljiv jezik. Ponosni smo što smo dobili ovu nagradu kao najbolji u tech kategoriji i to na međunarodnoj razini među stotinama odličnih drugih projekata', ističe Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Godišnja nagrada IPRA Golden World Awards (GWA), uspostavljena 1990., prepoznaje izvrsnost u praksi odnosa s javnošću diljem svijeta u raznim kategorijama. Dobitnici nagrade posebno su ponosni na priznanje koje je dodijeljeno njihovoj prijavi kao ispunjavanju međunarodnih standarda izvrsnosti u odnosima s javnošću.

Nagrada za globalni doprinos prepoznaje kampanju s ciljem ispunjavanja jednoga od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Nagrada IPRA dodjeljuje se prijavi za koju se ocijeni da predstavlja najviše standarde te godine u pojedinoj kategoriji.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!