digitalizacija hrvatske

Hrvatski Telekom implementirao besplatan WiFi internet u općinama Martinska Ves i Seget

13.07.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u općinama Martinska Ves i Seget, čime je građanima i posjetiteljima tih mjesta omogućen pristup internetu na javnim lokacijama. Tim dvjema općinama su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.

Martinska Ves je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirala projekt besplatnog WiFi interneta čime je omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Instalirane su pristupne točke koje pokrivaju objekte i lokacije u središtu Općine Martinska Ves. Besplatnim WiFi signalom tako su pokriveni, primjerice, zgrada općinske uprave, Kulturni centar Martinska Ves, Vatrogasni Dom u Desnoj Martinskoj Vesi kao i knjižnica te igralište. Također, WiFi signalom su pokriveni DVD-i Martinska Ves, Desno Željezno, Desno Trebarjevo te društveni domovi u Mahovu i Lijevoj Martinskoj Vesi.

Ovaj kompleksan i za našu Općinu bitan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez stručne pomoći Hrvatskog Telekoma s kojim nastavljamo uspješnu dugogodišnju suradnju. Drago nam je što smo realizirali ovaj projekt modernizacije i digitalizacije naše Općine, a sve u skladu s našim ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta života na području Općine, kako za naše sugrađane tako i za sve posjetitelje. Nadamo se i kako će ovaj projekt doprinijeti poboljšanju demografskih trendova i zaustavljanju iseljavanja mladih obitelji iz naše Općine“, izjavio je Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves.

Besplatan WiFi Internet implementiran je i u Općini Seget u kojoj su modernom WiFi mrežom pokrivene ključne lokacije. „Općina Seget uspješno je aplicirala i dobila voucher europskog projekta WiFi4EU te smo signalom pokrili zgradu Općine, stari dio mjesta te plažu i kamp u Segetu Donjem, centar mjesta u Seget Vranjici, općinska zgrada u Seget Gornjem, osnovne škole u Ljubitovici i Bristivici te župnu crkvu u Prapatnici. Ovime omogućujemo našim stanovnicima WiFi pokrivenost koja dosad nije bila dostupna na velikim dijelovima Općine. Potpuno nam je jasno kako je Internet infrastruktura budućnosti bez koje nema kvalitetnog napretka te nam je drago što imamo podršku Hrvatskog Telekoma uz kojeg smo uspješno odradili ovaj projekt“, rekao je Ivo Sorić, načelnik općine Seget.

Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj, kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu fiksne i mobilne mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom je dosad implementirao WiFi u više od 50 gradova i općina te ostaje usmjeren na daljnja ulaganja i omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.