PENTAX X70

Kompaktni ultrazoom

04.03.2009 u 11:00

Bionic
Reading

X70 novi je Pentaxov 'ultrazoom' aparat koji kombinira kompaktnost i tehničke opcije koje se uobičajeno vežu uz profesionalne uređaje što je suvremeni trend u svijetu digitalnih fotoaparata

Visokokvalitetne leće Pentax u objektivu optičkog povećanja od 24 puta, koji pokriva područje od širokog kuta do telefoto područja glavna su tehnička odlika ovog modela. Ostale napredne značajke sadržane su u rezoluciji od 12 megapiksela,  LCD ekranu od 2.7 inča, rasponu ISO vrijednosti od 50 do 6.400 i ugrađenoj stabilizaciji slike.

Pentax X70 ima mogućnost snimanja čak 11 snimaka po sekundi, a pomoću funkcije za praćenje moguće je objekte koji se brzo pomiču čitavo vrijeme držati u fokusu. Filmovi se pohranjuju u visokoj HDTV rezoluciji od 1280 x 720 piksela uz redukciju trešnje. Kreativnim fotografima na raspolaganju stoje četiri moda ekspozicije, od potpuno automatskog do ručnog upravljanja otvorom zaslona i brzinom okidača. Uređaj je izuzetno ergonomičan i lagan za ovu kategoriju fotoaparata (svega 390 grama). Navedene karakteristike predstavljaju maksimum trenutačno raspoloživih mogućnosti u kategoriji digitalnih fotoaparata namijenjenih široj kategoriji korisnika.

Pentax X70, kao ultrazoom digitalni fotoaparat predstavlja kompaktni i pristupačan uređaj s naprednim tehničkim karakteristikama. Kao takav, namijenjen je korisnicima koji fotoaparat koriste za privatne potrebe ili amatersku fotografiju, a imaju želje i potrebu za naprednijim funkcijama, visokom kvalitetom fotografije i laganijim prijenosnim uređajem. Isto tako, Pentax X70 višenamjenski je uređaj koji korisnicima omogućava snimanje fotografija u različitim situacijama; u svakodnevnom korištenju, na putovanju ili sportskoj fotografiji. Zbog izuzetno velikog optičkog povećanja, pogodan je za snimanje različitih scena i objekata fotografije.

Na hrvatsko tržište Pentax X70 dolazi početkom travnja, a predviđena maloprodajna cijena je 2.999 kuna.