STIŽU FORŠPANI

Koliko će vas naživcirati ova Netflixova odluka?

20.06.2017 u 13:22

Bionic
Reading

Kako bi korisnicima priskrbio čim bolje iskustvo gledanja emisija, popularni servis za streaming planira uvesti foršpane koje ćemo gledati prije svake serije ili emisije

Prije nego što krenete okretati očima, vodite računa da ovo nije prvi slučaj kada je Netflix pokušao akrobaciju poput ove. Prije nekoliko godina, stanovnici Sjedinjenih Država imali su privilegiju iskusiti gledanje foršpana prije izabranih emisija i rezultati su bili u najmanju ruku katastrofalni. Gledanje foršpana je u principu gledanje reklama što znači da koliko god oni bili dobri, činjenica je da gube vaše dragocijeno vrijeme koje biste proveli gledajući seriju. Seriju koju ste platili.

Kako stvari stoje, to očigledno nije obeshrabrilo Netflix koji se ponovno bacio na foršpane prije emisija, samo što ovog puta sve radi puno pažljivije. Naime, neki korisnici Reddita su na Netflixu počeli zamjećivati foršpane koji traju trideset sekundi i koje je moguće preskočiti.

Kao i kod brojnih drugih usluga na Netflixu, foršpani se pokreću na izabranom broju korisničkih računa, što znači da je sve još u pokusnoj fazi. Kako god okrenuli, ideja nije loša, makar ćemo konačne zaključke moći donositi tek kada veći broj korisnika iznese svoje mišljenje o cijeloj ideji reklama prije serija.

Kako god okrenuli, foršpani prije emisija se polako vraćaju u modu. Sudeći po svjedočenjima korisnika koje je zadesio val reklama, Netflix je počeo reklamirati serije na webu Netflix, kao i na uređajima poput Roku playera. Reklame se, naravno, biraju prema vašim navikama, što znači da vrlo vjerojatno nećete gledati nešto što vas ne zanima.

'Eksperimentiramo sa video preporukama za emisije i filmove koje korisnici mogu gledati ili koji će uskoro biti dostupni' izjavili su predstavnici Netflixa te nastavili 'Ako ne isprobamo kako sve funkcionira, nećemo ništa naučiti i nećemo se poboljšati. Uostalom, to nitko ne želi, zar ne?'.