ususret job fairu 2018.

Kakvi su zaposlenici najpoželjniji? U Hrvatskom Telekomu otkrivaju bez čega više ne mogu ni početnici

 • Autor: Biljana Starčić
 • Zadnja izmjena 14.05.2018 10:42
 • Objavljeno 14.05.2018 u 10:42
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 23. i 24. svibnja održava se Job Fair, na kojem će se studentima i ostalima u potrazi za poslom predstaviti 101 kompanija. Među njima je i Hrvatski Telekom, a o tome kakvi se zaposlenici traže govori članica Uprave za ljudske resurse Marija Felkel

Na ovogodišnjem Job Fairu, koji će se odvijati 23. i 24. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u potragu za radnom snagom bacit će se 101 kompanija iz Hrvatske i svijeta.

Osim Microsofta, Amazona i Rimac automobila, na sajmu sudjeluje najveći hrvatski telekom – HT.

 • +20
 • +17

Hrvatski Telekom na Job Fairu 2017.

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za tportal otkrivaju kakve zaposlenike traže te bez kojih osobina više ni početnici ne mogu.

'Najvažniji je sklop u glavi. Želimo zaposlenike koji mogu biti nositelji tehnoloških i poslovnih promjena i inovacija, spremni riskirati i zakoračiti u nepoznato. To su ljudi koji vode kompaniju, ali i cijelo naše društvo naprijed. Takve vrijednosti i razmišljanja želimo graditi i njegovati u našoj kulturi', kaže nam Marija Felkel, članica Uprave Hrvatskog Telekoma za ljudske resurse.

Kako ističe, stručnost je ključna, ali samo ako dolazi u paketu sa spremnošću na cjeloživotno učenje i ulaganje u svoj rast i razvoj. Bilo da je riječ o edukacijama za inženjere, bilo multidisciplinarnim timovima koji rade sa zajedničkim ciljem, spremnost na učenje i razmjenu znanja je jako važna.

'Ništa manje važne su usmjerenost na pronalazak rješenja i spremnost na učenje iz vlastitih pogrešaka. Kada se pojavi problem, ključno je usmjeriti se na pronalazak rješenja, a ono se ponekad nalazi izvan naših dosadašnjih okvira razmišljanja. Pogreške su također poželjne ako nam služe kao lekcija i koristan uvid za buduće korake', zaključuje Felkel.

Tijekom dva dana sajma poslodavci će se studentima i svima onima u potrazi za poslom predstaviti pomoću štandova i prezentacija. Novost je to da se ove godine organiziraju radionice, a bit će organiziran i Loosen Up Party namijenjen neformalnom povezivanju poslodavaca i posjetitelja sajma uz kviz znanja i brojne koktele.

Popis kompanija koje sudjeluju na sajmu potražite ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 3

Prikaži sve
 • bandacrvena

  14.05.2018 11:29

  ne mogu bez plaće od najmanje 5 000 kn obzirom na troškove života. ispod toga nema radnika jer su otišli pa-pa...

 • kritik

  15.05.2018 09:06

  Bojim se da cete sve manje vi postavljati uvjete s obzirom na situaciju, ili cete zaposlenike traziti u zemljama treceg svijeta. I zaposlenici bi htjeli odredjene tvrtke, one koje posteno placaju, koje imaju humanu radnu etiku, koje dodatno cijene te karakteristike koje su nabrojane a ne uzimaju...

 • hrvper

  15.05.2018 10:15

  istina najvažniji je sklop u glavi. daleko je HT od onog što je nekad bio. danas je to samo još jedna zapadna izrabljivačka kompanija koja ima plaće kao ostatak HR.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi