ususret job fairu 2018.

Kakvi su zaposlenici najpoželjniji? U Hrvatskom Telekomu otkrivaju bez čega više ne mogu ni početnici

14.05.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 23. i 24. svibnja održava se Job Fair, na kojem će se studentima i ostalima u potrazi za poslom predstaviti 101 kompanija. Među njima je i Hrvatski Telekom, a o tome kakvi se zaposlenici traže govori članica Uprave za ljudske resurse Marija Felkel

Na ovogodišnjem Job Fairu, koji će se odvijati 23. i 24. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u potragu za radnom snagom bacit će se 101 kompanija iz Hrvatske i svijeta.

Osim Microsofta, Amazona i Rimac automobila, na sajmu sudjeluje najveći hrvatski telekom – HT.

  • +20
Hrvatski Telekom na Job Fairu 2017. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za tportal otkrivaju kakve zaposlenike traže te bez kojih osobina više ni početnici ne mogu.

'Najvažniji je sklop u glavi. Želimo zaposlenike koji mogu biti nositelji tehnoloških i poslovnih promjena i inovacija, spremni riskirati i zakoračiti u nepoznato. To su ljudi koji vode kompaniju, ali i cijelo naše društvo naprijed. Takve vrijednosti i razmišljanja želimo graditi i njegovati u našoj kulturi', kaže nam Marija Felkel, članica Uprave Hrvatskog Telekoma za ljudske resurse.

Kako ističe, stručnost je ključna, ali samo ako dolazi u paketu sa spremnošću na cjeloživotno učenje i ulaganje u svoj rast i razvoj. Bilo da je riječ o edukacijama za inženjere, bilo multidisciplinarnim timovima koji rade sa zajedničkim ciljem, spremnost na učenje i razmjenu znanja je jako važna.

'Ništa manje važne su usmjerenost na pronalazak rješenja i spremnost na učenje iz vlastitih pogrešaka. Kada se pojavi problem, ključno je usmjeriti se na pronalazak rješenja, a ono se ponekad nalazi izvan naših dosadašnjih okvira razmišljanja. Pogreške su također poželjne ako nam služe kao lekcija i koristan uvid za buduće korake', zaključuje Felkel.

Tijekom dva dana sajma poslodavci će se studentima i svima onima u potrazi za poslom predstaviti pomoću štandova i prezentacija. Novost je to da se ove godine organiziraju radionice, a bit će organiziran i Loosen Up Party namijenjen neformalnom povezivanju poslodavaca i posjetitelja sajma uz kviz znanja i brojne koktele.

Popis kompanija koje sudjeluju na sajmu potražite ovdje.