TEHNO SAVJETI

Kako vratiti poruke na WhatsApp nakon što promijenite broj i kupite novi mobitel? Evo uputa

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.02.2020 15:46
  • Objavljeno 23.02.2020 u 15:46
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Thea Jaeger / imageBROKER / Profimedia

Pokazat ćemo vam kako možete sačuvati povijest razgovora u popularnoj aplikaciji u situaciji kad istovremeno mijenjate i uređaj i broj telefona

Prebacivanje povijesti razgovora u aplikaciji WhatsApp jedan je od najvećih izazova s kojima se susrećemo nakon što nabavimo novi pametni telefon.

Situacija se dodatno komplicira kad pritom još i mijenjamo broj mobitela. Srećom, postoji način kako si možete olakšati život. Evo što ćete trebati:

  • sadašnji mobitel sa sadašnjim brojem
  • novi mobitel
  • novu karticu SIM i broj.

Prije no što počnete provjerite jesu li svi vaši uređaji napunjeni. Spremni? Evo uputa, korak po korak.

DIGITALNA ZABAVA

Ovo su najiščekivanije videoigre koje ćemo zaigrati u prvoj polovici 2020.

Pogledaj galeriju
5

1) Izradite sigurnosnu kopiju (backup) razgovora u aplikaciji WhatsApp na smartfonu kojeg trenutno koristite, s brojem kojeg trenutno koristite. Napravite lokalnu kopiju i kopiju u servisu Google Drive.

Postavku ćete naći ako otvorite Settings, Chats i Chat Backup. Time ćete izraditi backup povezan s trenutno aktualnim brojem. Može biti korisna ako ćete se ikad morati vratiti na njega.

2) Instalirajte novu karticu SIM u novi uređaj. Probajte to izvesti bez dodavanja korisničkih računa te uz isključen mobilni internet i Wi-Fi. Uključite primanje SMS-ova.

3) Nakon što ste izradili sigurnosnu kopiju na redu je promjena broja telefona u korisničkom računu pri WhatsAppu na starom uređaju. Otvorite redom Settings, Account i Change Number pa pratite upute.

Iz WhatsAppa će na novi uređaj stići SMS s verifikacijskim kodom. Unesite kod u stari uređaj. Time ćete povezati korisnički račun pri WhatsAppu (i sve povijesti razgovora koje sadrži) s novim brojem.

4) Ponovite prvi korak i izradite backup povijesti razgovora. WhatsApp će tu novu kopiju povezati s novim brojem mobitela. Provjerite jeste li postavili nove sigurnosne kopije na Google Drive.

5) Uključite Wi-Fi na novom mobitelu i instalirajte WhatsApp. Logirajte se s novim brojem telefona. WhatsApp bi vam trebao ponuditi mogućnost povrata povijesti brbljanja. Najjednostavnije ćete ju povući s Google Drivea, ali isti rezultat dobit ćete i ako koristite druge slične servise u računalnom oblaku.

Kad sve završite WhatsApp će vas izlogirati iz starog uređaja, a u novom će biti sačuvani svi razgovori koje ste pohranili.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!