TEHNO SAVJETI

Evo kako ćete pratiti prijatelje koristeći Google Maps, ako nemaju ništa protiv

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 10.02.2020 09:30
  • Objavljeno 10.02.2020 u 09:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Ingvar Björk / Alamy / Alamy / Profimedia

U ožujku 2017. godine u Google Maps dodana je mogućnost dijeljenja lokacije u stvarnom vremenu. Evo kako ju možete upotrijebiti za praćenje bliskih vam i dragih osoba

Aplikacija za navigaciju Google Maps omogućava dijeljenje lokacije korisnika u stvarnom vremenu. To znači kako možete pratiti kretanje vaših članova obitelji, rođaka i prijatelja, a i oni mogu pratiti vas.

Nekima će to biti super, drugima neće jer ne vole s drugima dijeliti podatke te vrste. Ako ste među onima koji su u prvoj skupini, evo uputa.

DIGITALNA ZABAVA

Ovo su najiščekivanije videoigre koje ćemo zaigrati u prvoj polovici 2020.

Pogledaj galeriju
5

Kako pratiti prijatelje koristeći aplikaciju Google Maps

U ožujku 2017. godine u Google Maps dodana je mogućnost dijeljenja lokacije u stvarnom vremenu. Kako bi ju koristili morate uključiti lokacijske usluge na vašem smartfonu (potražite Location pod Settings).

Zatim otvorite Google Maps i potražite plavu točku koja označava vašu lokaciju. Kucnite na nju. Pojavit će se izbornik s nekoliko opcija.

Kucnite Share Your Location i odaberite vrijeme trajanja dijeljenja lokacije. Možete birati između određenog razdoblja ili dok ponovno ne isključite tu značajku. Potom odaberite osobu s kojom želite dijeliti svoju lokaciju (ili više njih) i odaberite Share.

Lokaciju možete dijeliti s vašim kontaktima na Googleu ili poslati poveznicu putem aplikacija za razmjenu poruka. Nakon što podijelite svoju lokaciju vaši će prijatelji imati priliku uzvratiti istom mjerom. Učinite li to, moći ćete ih pratiti.

To može biti korisno tijekom, primjerice, zajedničkog izlaska s prijateljima, putovanja ili izleta, kao i dogovoriti sastanak na određenoj lokaciji.

Sve dok dijeljenje lokacije traje na vašoj mapi vidjet ćete sličicu koja će vas podsjećati na to. Iz Googlea će vam također redovno slati podsjetnike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!