ALGEBRA

Kako pričati priče uz pomoć matematike? Saznajte na ovom korisnom predavanju

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 01.12.2017 10:58
  • Objavljeno 01.12.2017 u 10:12
Leo Mršić

Leo Mršić

Izvor: Algebra / Autor: Algebra

Hrvatsko matematičko društvo i Algebra ponudit će nam besplatno predavanje u sklopu kojeg ćemo doznati kako pričati priče uz pomoć matematike, vizualizacije i velike količine podataka

Večer matematike je skup besplatnih interaktivnih radionica s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja.

Organizira ju Hrvatsko matematičko društvo, kojem se ove godine pridružila i tvrtka Algebra predavanjem voditelja diplomskog studija Podatkovna znanost i Algebra Laba, dr. sc. Lea Mršića na temu 'Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka'.

Pripovijedanje se smatra jednom od najvažnijih vještina današnjice. Naše društvo bazirano je na 'pričama' koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo.

U uvodu u predavanje Mršić će ponuditi kratak presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju obrazovnih i državnih institucija te tvrtki, kao i područja podatkovnih znanosti i naprednih vizualizacija. 

Bit će opisan karakterističan projekt iz područja podatkovnih znanosti i pokazane neke tehnike povezane s big data infrastrukturom te način na koji se matematička pravila koriste za razne aktivnosti u fazama tih projekata.

Kroz praktični prikaz bit će prikazano kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj i način na koji, uz pomoć tog sadržaja, možemo ispričati priču.

Besplatno predavanje bit će održano u četvrtak 7. prosinca u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak predavanja je u 18 sati.

Prijava za Večer matematike je obavezna, a prijaviti se možete ovdje.

  • +7
  • +4

Dan otvorenih vrata FER-a

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!