DOMAĆI SOFTVER

Jesu li vaši klinci financijski pismeni? Provjerite ovom domaćom aplikacijom

05.02.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Udruga studenata ekonomije pokrenula je prvu aplikaciju za podizanje financijske pismenosti učenika nižih razreda osnovne škole

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osmislila je i lansirala edukativnu aplikaciju Financijska pismenost osnovnoškolaca koja ima za cilj podignuti financijsku pismenost učenika nižih razreda osnovne škole.

Putem aplikacije, kroz igru i priču, djeci se približavaju osnovni financijski pojmovi s kojima se svakodnevno susreću, a često ih ne razumiju. Djeca imaju priliku upoznati se s osnovama funkcioniranja financijskog sustava u Hrvatskoj i stvoriti podlogu za buduće odgovorno upravljanje osobnim financijama.

Ekonomska klinika - aplikacija za financijsko opismenjavanje djece Izvor: Ekonomska klinika / Autor: Ekonomska klinika

'Uočili smo kako u obrazovnom sustavu još ne postoji predmet kojim se djeci omogućuje stjecanje financijskih znanja. Stoga smo odlučili unaprijediti postojeći projekt Financijska pismenost osnovnoškolaca, aktivan zadnje dvije godine u školama na području Zagreba, razvijanjem ove mobilne aplikacije.

Aplikaciju smo namijenili školama diljem Hrvatske koje nismo u mogućnosti osobno posjetiti. Trenutno je dostupna na uređajima s operativnim sustavom Android', istaknula je Ivana Divić, voditeljica projekta.

Aplikacija se sastoji od dva dijela: dijela za odrasle pod nazivom Ekonomska klinika i dijela za djecu u kojem je kviz sa 14 razina, a svaka razina nadovezuje se jedna na drugu, od lakših prema težim pojmovima iz područja ekonomije. Kviz se također sastoji od dva dijela.

U prvom je vježba u kojoj djeca uče nove pojmove i savladavaju gradivo, dok je u drugom natjecanje znanja u sklopu kojeg mogu do kraja travnja ove godine osvojiti poklon bon vrijedan 500 kuna.