ZA I PROTIV DRUŠTVENIH MREŽA

Jeste li spremni za Fight Club 2?

08.06.2010 u 14:50

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 8. lipnja u 18 sati u Centru za kulturu i film August Cesarec, Teatar Exit, održati Fight Club 2: Kruha i igara u organizaciji Hrvatske udruge web developera CROWD, koji će pokazati koliko su jaki protivnici i zagovornici društvenih mreža

Tportal.hr, jednako kao i prilikom prvog Fight Cluba, organizira live stream prijenos događanja, i to ovoga puta ekskluzivno za fanove tportala na Facebooku te posjetitelje tportala. Stoga usmjerite svoje preglednike 8. lipnja u 18 sati prema Facebooku gdje ćete uživo moći pratiti napete rasprave u sklopu Fight Cluba, a ako zastupate stranu koja je protiv društvenih mreža, usmjerite preglednike na ovu adresu

Prvi Fight Club

Udruga CROWD vrlo je uspješno održala prvi Fight Club 18. travnja, koji je sukobio zagovornike iPhonea i Blackberryja. Što je važnije, mnogi posjetitelji dobili su prve informacije o korištenju smartphone uređaja, čime je ispunjena edukativna funkcija programa. Borci, moderator, ali i sudionici iz publike dali su sve od sebe, pa ni dobre zabave nije nedostajalo. Potom su podijeljene nagrade pokrovitelja događaja, a druženje je nastavljeno. Događanje su popratili HTV, RTL te brojni internetski i tiskani mediji, dok je live stream na tportalu nadmašio sva očekivanja velikom gledanošću.

Više o prvom Fight Clubu pogledajte na: http://bit.ly/cZHCSA

Drugi Fight Club

Drugi će se Fight Club održati u utorak 8. lipnja u 18 sati, ponovno u Centru za kulturu i film August Cesarec, Ilica 208, uz svesrdnu pomoć Teatra Exit. Tom će se prigodom sukobiti evangelisti i protivnici društvenih mreža, s posebnim naglaskom na Facebook i Twitter.

Ovaj Fight Club odgovorit će nam na pitanja kako je živjeti sa zaljubljenikom u Facebook, može li se od Twittera navući prehlada, kako na Zelenoj tržnici stoje proizvodi s FarmVilla i mogu li društvene mreže spasiti vaš propali biznis. S druge pak strane, vjerujemo da ćemo saznati ima li struje u real-life pećinama, imaju li pisci potrebu za fan pageom, kako se u dinarskim krajevima organizira događaj bez FB event kalendara te znaju li tete u kazalištima odgovoriti djeci na pitanje koji je hashtag predstave.

Rok za prijavu posjetitelja je 7. lipnja, a broj je ograničen. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici www.crowd.hr. Ulaz je besplatan, a prijava obavezna.

Borci

Za tim protivnika društvenih mreža na ovom se Fightu bore predstavnici oštrog pera i britkog jezika, pa je prava hrabrost stati na pozornicu i suprotstaviti se književniku Anti Tomiću i glumici Vitomiri Lončar Bucki. No složno će im se oduprijeti tim evangelista društvenih mreža, i to poznati stručnjak za iste Davor Runje te režiser i ljubitelj mreža Ivica Šimić. Potonji je ujedno bračni drug fajterice Vitomire Lončar pa osim borbe na ideološkoj osnovi možete očekivati i bračnu svađu.

Detaljnije o borcima moći ćete vidjeti na www.crowd.hr

O Fight Clubu

Na svakom Fight Clubu predstavnici dvije suprotstavljene grupe (vrsni poznavatelji materije) i moderator (osoba iz javnog života, po mogućnosti neodlučna u dvoboju) vode verbalni dvoboj. Timove čine od dva do četiri borca iz redova poznatih evangelista uređaja, predstavnika proizvođača, osoba iz javnog života, ali i osoba koje su samo obični korisnici. Cilj je obrazovati publiku i potaknuti je na sudjelovanje. Osim edukativne funkcije, kao sasvim novi format, Fight Club ima svrhu i zabaviti sudionike. Publika u dvorani podijeljena je u tri sektora: dva za pobornike suprotstavljenih strana i treći, neodlučni. Publici je omogućeno sudjelovanje, navijanje, gađanje lopticama, izigravanje tribunala preko megafona i sve ostalo što moderator dozvoli.

Fight Club će posjetiteljima prikazivati pozitivne i negativne strane zastupljenih tehnologija ili stavova te im dati pogodnost da isprobaju tehnologije ili proizvode o kojima se tom prilikom raspravlja. Posebno se stavlja naglasak na atraktivnost govornika i stvaranja šoua u kazalištu (scenografija, svjetlosni efekti, razglas, režija...). Čitav događaj popratit će video stream uživo na internetu te twitter wall (Wall of Silver) CROWD-ovca Domagoja Pavlešića.

Financiranje ovog edukativnog i neprofitnog događaja ovisi i o prikupljanju donacija sponzora. Oni koji na bilo koji način mogu i žele podržati Fight Club, mogu se javiti na core@crowd.com.hr ili na niže navedene kontakte. Dosad su svoj doprinos održavanju ovog događaja dali tportal, Ador, Novi kod, Teatar Exit - Centar za kulturu i film August Cesarec i mnogi drugi pojedinci.

O organizatoru Fight Cluba

Hrvatska udruga web developera CROWD nevladina je i neprofitna udruga čiji je cilj i svrha promicanje i razvoj položaja web developera i svih drugih profesija i profesionalaca koji se bave internetom, razvojem weba, aplikacija, web servisa, web dizajnom, online promocijom, marketingom, društvenim medijima, serverskim smještajem i ostalim uslugama iz područja web developmenta, kao i promicanje informacijskih tehnologija, informacijskog društva, širokopojasnog interneta, povezivanja građana i državne uprave informacijskim tehnologijama, promicanje načela e-inkluzije, e-demokracije i e-uprave. Organizatori Fight Cluba su Lili Rodić, Željko Glavor, Ana Keglović Horvat, Marko Rakar, Ana Radovčić, Nataša Novosel i Neven Rodić.

Osim Fight Cluba, udruga CROWD ima i projekt E-građanin kojim se nastoji podići razina računalne pismenosti građanstva. Cilj ove inicijative je okupljanje građana u klub e-građana, otvoren svima koji žele uhvatiti priključak s jedinstvenim prostorom rada i kretanja u Europskoj uniji bez internih granica, kao i smanjenje digitalnog jaza između građana Europske unije i Hrvatske. Opširnije na www.e-gradjanin.com.hr

Pratite CROWD na FB http://www.facebook.com/crowdhr, TW @crowdhr i IN CROWD / Croatian Web Developers CROWD ima svoje stranice i na Flickr-u te na YouTubeu