ZBOG REZOVA

Jednostavno se prebacite s OneDrivea na Google Drive

08.11.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Microsoft je nedavno napravio opaku grešku - i najavio značajno rezanje slobodnog prostora za korisnike cloud servisa OneDrive. Internet zajednica je s razlogom ljuta, posebno zbog PR-ovskog objašnjenja iz Redmonda da su krivac za to malobrojni pojedinci koji su zloupotrebljavali neograničen slobodni prostor. Cloud ratovi se nastavljaju, a korisnici bez problema mogu prijeći na druge servise

Brojni korisnici, nezadovoljni činjenicom da je Microsoft ne samo najavio rezanje neograničenog paketa, već i svih ostalih (uključujući rez s besplatnih 15GB na 5GB), odlučili su prijeći na druge servise. Pa dok Microsoft više neće pružati niti onih 15GB namijenjenih postavljanju fotografija s mobilnog uređaja na OneDrive, Google Photos nudi neograničen prostor (uz uvjet da je maksimalna razlučivost fotografija 16MP).

Jednako tako, Google nudi 15GB besplatnog prostora, a dodatni prostor je jeftiniji nego kod OneDrivea. Microsoft je sebi pucao u nogu kao u starim danima, što je iznenadilo mnoge naviknute na mantru novog čelnika tvrtke 'Cloud-First, Mobile-First'.


Micanje datoteka s OneDrivea je, srećom, bez komplikacija. Na ovom linku je moguće provjeriti koliko slobodnog prostora stoji na raspologanju, do kada vrijedi i sl.

Nakon toga valja provjeriti koliko slobodnog prostora korisnik ima na Google Driveu (na ovom linku) - i po potrebi zakupiti još. Sljedeći korak je micanje datoteka ili ručno, ili korištenjem servisa poput Mover.io. Oni koji žele ukloniti Windows 10 integraciju s OneDriveom i ubaciti nešto drugo također mogu isprobati ove korake