TRIO LUMIA

Jedna od ove tri Lumije skrojena je samo za vas!

02.02.2016 u 15:07

Bionic
Reading

Nova serija telefona Lumia namijenjena je kreativcima i poslovnim ljudima. Funkcionalnosti koje nude mogu, ako treba, zamijeniti i – računalo

Lumia 550

Pristupačna i moćna - tako bi se najkraće mogla okarakterizirati nova Microsoftova mobilna uzdanica Lumia 550. S 4,7-inčnim ekranom i operacijskim sustavom Windows 10 već na prvo otključavanje otkriva sve bogatstvo aplikacija koje nudi.

Lumia 550 dolazi sa stražnjom kamerom od 5 megapiksela i prednjom od 2 megapiksela, 8 GB za pohranu podataka te s 1 GB RAM-a.

No sam prostor za pohranu je zahvaljujući utoru za MicroSD karticu proširiv do čak 200 GB! Lumiju 550 pokreće procesor Quad-core 1.1. GHz, dovoljno jak da upravljate predinstaliranim uredskim aplikacijama - Wordom, PowerPointom, Excelom ili pohranom OneNote. Integriran je i najnoviji Microsoftov preglednik Edge, kao i pametna osobna asistentica Cortana, čija dostupnost ovisi o regiji u kojoj se nalazite.

Ukratko: Lumia 550 je cijenom najprihvatljiviji model. Pristupačan je to pametni telefon koji ima izvrsne performanse i koji će zadovoljiti najširu publiku.

Ključno: 4.7” ekran, 8 GB, 5 MP stražnja kamera, 2 MP prednja kamera, paket Office, Windows 10

Lumia 950

High end premium mobilni uređaj Lumia 950 može igrati ulogu vašeg osobnog računala! Quad HD ekran je veličine 5,2 inča dok je procesor šestojezgreni Qualcomm Snapdragon 808. Potonji i operacijski sustav Windows 10, koji uključuje fantastičnu funkcionalnost Continuum, omogućavaju da mobilni uređaj spojite na monitor i tipkovnicu te radite kao da je riječ o uobičajenom računalu.

No osim toga, Lumia 950 dolazi s moćnom stražnjom kamerom od 20 megapiksela te prednjom od Full HD 5 megapiksela - moguće je snimati video u 4K rezoluciji dok stražnja kamera automatski snima oštrije stvari u pokretu. Za kvalitetnije fotografije pobrinut će se trostruka led bljeskalica. Lumia 950 dolazi s internom memorijom od 32 GB (proširivo do 200 GB s MicroSD karticama) i s 3 GB RAM-a te s uredskim paketom (Word, PowerPoint, Excel, OneNote).

Osim jakog hardvera, zahvaljujući operacijskom sustavu Windows 10, ovaj telefon dolazi i s pametnim softverom. Windows Hello Betta, primjerice, omogućava to da svoju Lumiju otključate skeniranjem rožnice oka.

Ukratko: Za kreativce koji provode dan fotografirajući i koji žele direktno s mobilnog uređaja uređivati slikano Lumia 950 bit će izvrstan izbor. Zahvaljujući Continuumu, zaista radi poput malog računala.

Ključno: 5.2” ekran, 32 GB interne memorije, 20 MP stražnja kamera, Full HD 5 MP prednja kamera, paket Office, Windows 10

Lumia 950 XL

Najjača i najveća od svih predstavljenih Lumia, kako joj i ime sugerira, jest Lumia 950 XL. Na nevjerojatnom Quad HD ekranu od 5,7 inča i s osmojezgrenim procesorom Qualcomm Snapdragon gotovo sve je moguće.

Prije svega, ovaj pametni telefon radi poput PC-ja te se, zahvaljujući tehnologiji USB-C, iznimno brzo puni. Spomenuti Continuum, funkcionalnost operacijskog sustava Windows 10, kao i na drugim uređajima, omogućava to da spojite Lumiju 950 XL na monitor, tipkovnicu i miš, što je mnogim korisnicima zasigurno velik plus! Kamera je poput one u 'mlađem bratu' - stražnja od 20 megapiksela, prednja Full HD od 5 megapiksela - a tu je i snimanje videa u 4K rezoluciji. Prostor za pohranu podataka od 32 GB proširiv je do 200 GB uz pomoć MicroSD kartice.

Bez obzira želite li uređivati dokument u Wordu, snimati ili gledati film, Lumia 950 XL bit će vam odličan mobilni suputnik.

Ukratko: U odnosu na Lumiju 950, XL ima veći ekran koji će omogućiti da uživate i u filmovima odnosno serijama, baš kao što ćete uživati koristeći ovaj pametni telefon.

Ključno: 5.7” ekran, 32 GB interne memorije, 20 MP stražnja kamera, Full HD 5 MP prednja kamera, paket Office, Windows 10

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s Microsoftom kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.