NADMAŠILI OČEKIVANJA

Je li Blackberry na putu oporavka? Objavili su odlične poslovne rezultate

01.10.2018 u 15:30

Bionic
Reading

Cijena dionice tvrtke Blackberry porasla je za više od 17 posto nakon što je ta kompanija objavila odlične poslovne rezultate za drugo ovogodišnje tromjesječje

Proizvođač pametnih telefona Blackberry objavio je kako je zaradio 0,04 američka dolara po dionici, više nego što su analitičari koje je Bloomberg okupio očekivali (0,01 dolar po dionici).

Prihod je bio za četiri milijuna dolara veći od očekivanog (214 umjesto 210 milijuna dolara). Od toga je 92 milijuna dolara pristiglo od temeljnog poslovanja (softverske usluge za tvrtke), dok je odjel za tehnološka rješenja donio 49 milijuna dolara.

TEHNO VODIČ

Pet trikova za smartfon koje trebate isprobati

Pogledaj galeriju

Glavni izvršni direktor Blackberryja John Chen rekao je kako puno očekuje od prilika koje nudi brzorastuće područje Enterprise of Things (poslovanje koje se oslanja na sve rašireniji internet stvari - op.a.) te kako je strategija te tvrtke kapitalizirati te prilike putem njihove vlastite platforme BlackBerry Spark.

U budućnosti u Blackberryju očekuju kako će njihov prihod od softvera i usluga rasti između osam i deset posto godišnje, piše Business Insider.