iphone x

Iznenađuje li vas da je ovo najprodavaniji iPhone?

04.05.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Najskuplji pametni telefon iz Applea, sudeći po brojkama, neće tako brzo u mirovinu

Čuveni iPhone X i dalje je najprodavanijih Appleov telefon, sudeći po najnovijem kvartalnom financijskom izvješću.

Apple je za drugi kvartal 2018. zabilježio porast zarade u polju smartfona za čak 14 posto, što je zanimljvo s obzirom da je broj prodanih uređaja porastao za svega 3 posto. Premda Apple nikad ne ide toliko u detalje da objavljuje konkretni broj prodanih pametnih telefona, očigledno je da kompanija najviše zarađuje na onima skupljima.

TEHNO PREPORUKA

Ove aplikacije će oduševiti sve iPhone kreativce

Pogledaj galeriju

Izvršni direktor Tim Cook također je naglasio da su 'kupci tijekom cijelog kvartala birali iPhone X prije svih drugih iPhonea.'

Ovo je vrlo očiti pokazatelj da iPhone X neće tako skoro u mirovinu. Štoviše, ne bismo se iznenadili da krajem godine vidimo nešto u stilu iPhonea XI. Dizajn će, kao što smo na to navikli kod Applea, kod novih iPhonea slijediti uspješnu dizajnersku formu velikog ekrana i malog 'zuba' na vrhu.

  • +10
iPhone X i iPhone 8 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Što je s ostalim proizvodima?

iPad se prodaje malo bolje nego prošle godine, postigavši 2 posto veći broj prodanih uređaja u usporedbi sa prošlom godinom. Zarada na iPadu porasla je za 6 posto do 4.1 milijarde dolara, što znači da je Apple dobio dodatni razlog za daljnji razvoj svoje linije kvalitetnih tablet računala.

Mac računala se, u drugu ruku, prodaju za 3 posto manje nego prošle godine, no njihova zarada je i dalje ista. Posrnuli HomePod bilježi još veći pad prodaje koja je za čak 29 posto manja u odnosu na 2017.

Apple u globalu i dalje bilježi jako dobre rezultate zaradivši 13.8 milijardi dolara te prodavši robu u vrijednosti 61.1 milijarde dolara.