motion

Iznenadit ćete se: Ovo su prve slike BlackBerryjevog novog smartfona

06.10.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Svijet tehnologije dobio je pretpremjerni pogled na najnoviji uređaj iz BlackBerryja

BlackBerry je oduvijek zazirao od digitalnih tipkovnica, a njegovi najvjerniji korisnici zbog toga su bili prilično zahvalni. O novom ekranom osjetljivim na dodir šuška se već neko vrijeme, no čini se da tišini dolazi kraj. Prema slici koju je objavio Venturebeatov Evan Blass, nova perjanica iz BlackBerryja cilja na mainstream korisnike želje multimedije i velikih zaslona.

Nakon sajma IFA 2017, mnogi su pričali o planu BlackBerryja za izradu novog uređaja kojeg upravo gledate. Vidjeli smo i fotografiju koja navodno prikazuje njegovu pozadinu, no ovo je prvi prikaz 'Kryptona' u punom sjaju. Uređaj će, prema Blassu, BlackBerry predstaviti tijekom listopada, a službeno ime će mu biti 'Motion'.

Za poslovnjake željne velikih ekrana

BlackBerry Motion proizvest će kineski TCL - proizvođač s kojim BlackBerry ima potpisan partnerski ugovor. Njegov dizajn možda ne vrišti minimalizmom, no ako je vjerovati glasinama, krasit će ga IP67 zaštita od vode (otporan za zapljuskivanje) i impresivna baterija koja osigurava zapanjujućih 26 sati rada.

Najbolja vijest? Priključak od 3,5 mm

Za razliku od nedavno izbačenog KEYonea, Motion nema fizičku tipkovnicu, već ogromni ekran i gumb 'home'. Okvir je (vrlo vjerojatno) metalan. Najbolja vijest, doduše, ta je da BlackBerry na ovom telefonu neće izostaviti priključak za slušalice.