galaxy watch active

Isprobali smo novi pametni sat iz Samsunga, a jedna stvar jako nam nedostaje

17.04.2019 u 11:04

Bionic
Reading

S novim Galaxy Watch Activeom, prvi dojam je da su se stvari smirile. Manji ekran i nedostatak pomičnog okvira s kojim se prirodno kretalo po satu, ono je što upada u oko po otvaranju kutije

Kada nam je prošle godine Galaxy Watch došao u ruke, prvo što smo primijetili, bio je njegov raskošan dizajn. Veliki zaslon i pomični okvir sata nametali su se kao dvije stvari o kojima se najviše pričalo.

S novim Galaxy Watch Activeom, prvi dojam je da su se stvari smirile. Manji ekran i nedostatak pomičnog okvira s kojim se prirodno kretalo po satu, ono je što upada u oko po otvaranju kutije.

Nešto elegantniji i lakši, ovaj minimalistički uradak sigurno će naći svoje poklonike, a u nježno rozoj varijanti, koju smo isprobali, i poklonice. Osim te boje, dostupan je i u crnoj, sivoj i zelenoj.

Samsung Galaxy Watch Active Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Predstavljen u veljači u Barceloni, sat dolazi s 1.1 - inčnim super AMOLED zaslonom koji se pokazao doraslim svim vrstama osvjetljenja, a pokreće ga dvojezgreni Samsung Exynos 9110 procesor. Što se prostora za pohranu tiče, tu su 4 GB. Od izdvojenih značajki, valja spomenuti i bežično punjenje te otpornost na vodu (do 50 m dubine), kao i bateriju snage 230 mAh.

Podsjetimo, baterija na Galaxy Watchu dolazila je u dvije varijante od 270, odnosno 472 mAh na većem satu.

Novi sat dolazi s udobnom narukvicom te, u ovom slučaju, rezervom za veće zapešće.

Očekivano, najlakše se uparuje sa smartfonima iz iste Samsungove kuhinje, pogotovo novim Galaxy S10 modelima pomoću kojih se može i puniti. Kretanje se obavlja pomoću dva gumba sa strane, kao i pritiskom na sami ekran, što zna biti pomalo nezgrapno. Dobri stari pomični okvir tu se pokazao kao nešto što će nam itekako nedostajati…

Ono što se, kako je i bilo za očekivati, pokazalo najkorisnijim - opet je njegova 'fitnes' priroda. Za sve koji dugo sjede i još uvijek nisu osvijestili potrebu za kretanjem, Galaxy Watch Active tu je da vas natjera na to cijelim nizom aktivnosti čije rezultate pomno bilježi i uspoređuje.

Uz to, možda i najbolja stvar s ovogodišnjim izdanjem Samsungova pametnog sata je nešto niža cijena od prošlogodišnje inačice.