MAIL ZA WEB

Isprobajte ove tri korisne značajke novog Gmaila

07.04.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Gmail je s razlogom jedan od najpopularnijih klijenata za email na internetu. Hrpa opcija, sučelje koje se prilagođava korisniku i mogućnost prebiranja po brojnim kategorijama samo su neki od alata koji Gmail čine izvrsnim

Za početak recimo nešto o izgledu Gmaila. Jeste li znali da ga možete mijenjati prema svojim radnim navikama i ukusu? Na raspolaganju su vam čak tri prikaza razgovora: Zadano, Komotno i Kompaktno. Prvi je u principu najpregledniji zato jer Prikazuje izvatke poruka, slike profila te pruža prečace do privitaka i elementa koji se mogu prikazati u poruci. Komotni pregled je sličan zadanom, no manji je pa u poruci prikazuje samo naslov i detalje. Kompaktni prikaz je malen i uzak te prikazuje samo naslov e-pošte i detalje pošiljatelja.Prikaz možete mijenjati preko izbornika Postavke > Opće postavke > Gustoća popisa razgovora > Odabir prikaza.

Znate li za povjerljivi režim rada?

Povjerljivi način rada jedna je od glavnih značajki Gmaila. Riječ je o svojevrsnom Googleovom odgovoru na šifrirane usluge e-pošte dostupne na mreži. Povjerljivi način rada ima dva moda: SMS šifra zaporke i Standardni. Standardni način pruža mogućnost prosljeđivanja poruke e-pošte i automatski je briše nakon određenog vremena (od jednog dana do pet godina). Iako zaporka nije potrebna, poruka će se otvoriti samo u Gmailovim aplikacijama i web-lokacijama. Opcija SMS šifre zaporke ima dodatnu sigurnosnu značajku te primatelju šalje jednokratnu lozinku putem SMS-a.

OPERATIVNI SUSTAVI

Ove tajne popularnosti Androida trebate znati

Pogledaj galeriju

Nešto za Androidaše

Na Androidiu možete prilagoditi opciju prijelaza prstom za upravljanje e-poštom. Pomicanje poruke u lijevo i desno arhivira primljene poruke. Idite na Postavke > Opće postavke > Prijelaz prstom za arhiviranje/brisanje i dodirnite gumb Promijeni uz stavku Prelazak prstom udesno ili Prelazak prstom ulijevo. Možete birati između opcija: arhiviranje, brisanje, označavanje kao pročitano, premještaje, odgoda ili jednostavno - ništa.